Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Hyperloop: υπερηχητικό τρένο με κάψουλες «πετά» με 1200 χλμ/ώρα
afoi poriazi
Hyperloop: υπερηχητικό τρένο με κάψουλες «πετά» με 1200 χλμ/ώρα
14.08.2013 | 13:56

Hyperloop: υπερηχητικό τρένο με κάψουλες «πετά» με 1200 χλμ/ώρα

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Τα σχέδιά του για το Hyperloop, ένα φουτουριστικό τρένο που θα μπορούσε να διανύσει την απόσταση μεταξύ Λος Άντζελες και Σαν Φρανσίσκο σε 35 λεπτά, αποκάλυψε τη Δευτέρα ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Elon Musk, ιδρυτής της PayPal, του SpaceX και της εταιρείας Tesla.

Πρόκειται για  μια υπερταχεία κόστους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτελούμενη από κάψουλες (βαγόνια) χωρητικότητας 28 ατόμων.

Το τρένο θα κινείται με ηλιακή ενέργεια και θα αγγίζει ταχύτητες άνω των 1200 χλμ/ώρα, δίνοντας στους επιβάτες την αίσθηση ότι βρίσκονται σε αεροπλάνο.

Βάσει του σχεδίου, το υπερηχητικό τρένο θα κινείται μέσα σε έναν αγωγό χαμηλής πίεσης από χάλυβα.

Οι κάψουλες θα εκτοξεύονται στον αγωγό πάνω σε ένα στρώμα αέρα και θα επιταχύνουν με τη βοήθεια μαγνητικών συστημάτων σε διάφορα σημεία κατά μήκος του σωλήνα.

Τα φωτοβολταϊκά στην οροφή του Hyperloop θα εξασφαλίζουν μεγάλο μέρος της απαιτούμενης ενέργειας για τη λειτουργία του τρένου.

Το φουτουριστικό τρένο θα καλύπτει διαδρομή 610 χλμ, συνδέοντας το Λος Άντζελες με το Σαν Φρανσίσκο, ενώ επιπλέον σταθμοί θα μπορούσαν να κατασκευαστούν μεταγενέστερα.

Όπως δήλωσε ο Musk κατά την παρουσίαση του σχεδίου, το Hyperloop θα μπορούσε να μεταφέρει 7,4 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως, εκτοξεύοντας κάψουλες στον αγωγό ανά 30 δευτερόλεπτα.

Το εισιτήριο δεν θα ξεπερνά τα 20 δολάρια ανά άτομο, ενώ εκτός από επιβάτες οι κάψουλες θα μπορούν να μεταφέρουν φορτία, αποσκευές και οχήματα.

Το σχέδιο, που περιγράφεται σε 57 σελίδες, συντάχθηκε με τη βοήθεια δεκάδων μηχανικών από τις εταιρείες SpaceX και Tesla.

Ο 42χρονος επιχειρηματίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ο ίδιος ένα πρωτότυπο μοντέλο.

Πηγή: econews.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018