Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Ηλικιωμένοι οι Ελληνες: Υψηλή μέση ηλικία πληθυσμού δείχνουν τα στοιχεία
afoi poriazi
Ηλικιωμένοι οι Ελληνες: Υψηλή μέση ηλικία πληθυσμού δείχνουν τα στοιχεία
01.09.2013 | 15:33

Ηλικιωμένοι οι Ελληνες: Υψηλή μέση ηλικία πληθυσμού δείχνουν τα στοιχεία

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή παρουσιάζουν την Ελλάδα ως μία χώρα που κατοικείται κυρίως από ηλικιωμένους και με μεγάλη υπεροχή του «ασθενούς φύλου».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο enikos.gr τα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν υψηλή μέση ηλικία πληθυσμού, με τάση προς τον έγγαμο βίο και χαμηλό ποσοστό γονιμότητας και μεγάλο ποσοστό γυναικών

Τα στοιχεία βασίζονται στην απογραφή του 2011 και σκιαγραφούν την εικόνα του ελληνικού πληθυσμού, προβλέποντας τα πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει στο μέλλον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας φτάνει τα 10.815197 άτομα και οι 9.903.268 είναι πολίτες, ενώ ο αριθμός των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια, γεγονός που αποτελεί βόμβα στα χέρια των ασφαλιστικών ταμείων.

Παράλληλα, τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν 1,6 εκατομμύρια Ελληνες, δηλαδή πάνω από το 15%, που είναι πάνω από 70 ετών, ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη 250 παιδιά έως 14 ετών τα οποία είναι παντρεμένα και δύο από αυτά και διαζευγμένα

Οσο για την ηλικία ανα περιοχή, η πιο γερασμένη περιοχή της Ελλάδας είναι η Ηπειρος, ενώ στα νησιά φαίνεται να επικρατούν οι νέοι.

Ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία που αφορούν την οικογενειακή κατάσταση, αφού το 50,3% του πληθυσμού της χώρας, είναι κατά νόμο έγγαμοι και το 39,% είναι άγαμοι, περισσότεροι απ' τους οποίους είναι άνδρες.

Οι πιο πολλοί παντρεμένοι βρίσκονται στην ηλικία 40-49 έτη, ωστόσο το διαζύγιο χτυπά περισσότερο στην ίδια ηλικία με 103.708 διαζευγμένους.

Τέλος, αναφορικά με την εθνικότητα, προκύπτει ότι 9.903.268 άτομα έχουν ελληνική υπηκοότητα, 199.101 άτομα έχουν υπηκοότητα άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής

Ένωσης, 708.003 άτομα έχουν υπηκοότητα λοιπών χωρών και 4.825 άτομα είναι χωρίς υπηκοότητα ή έχουν αδιευκρίνιστη υπηκοότητα.


Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018