Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Πρωτότυπες κρυψώνες Γερμανών που βγάζουν τα λεφτά τους από την Ελβετία

banner roots

Πρωτότυπες κρυψώνες Γερμανών που βγάζουν τα λεφτά τους από την Ελβετία
05.09.2013 | 09:25

Πρωτότυπες κρυψώνες Γερμανών που βγάζουν τα λεφτά τους από την Ελβετία

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Μονάχα το 2012, οι τρεις γερμανικές συνοριακές τελωνειακές ζώνες εντόπισαν περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ σε κρυμμένα μετρητά, με τους υπαλλήλους να αφηγούνται ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η εφευρετικότητα τελικά δεν επαρκεί.

Αυτό είναι τουλάχιστον το συμπέρασμα στο οποίο θα κατέληξαν ορισμένοι γερμανοί φορολογούμενοι, οι οποίοι φοροδιέφευγαν κρατώντας χρήματα στα χρηματοκιβώτια ελβετικών τραπεζών, αλλά τώρα που το τραπεζικό απόρρητο για γερμανούς πολίτες κινδυνεύει, επιδιώκουν να τα επαναφέρουν στα πάτρια εδάφη, κρύβοντάς τα σε... παράξενα μέρη.

«Είχαμε έναν 72χρονο άνδρα που φορούσε γυναικείο κορσέ με 150.000 ευρώ κρυμμένα μέσα [...] Σε μία άλλη περίπτωση, ένας άνδρας φορούσε δύο πάνες ακράτειας με σχεδόν 140.000 ευρώ μεταξύ τους», δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Bloomberg ο εκπρόσωπος των γερμανικών τελωνειακών Αρχών στο Λόεραχ, ένα από τα τρία σημεία ελέγχου στα γερμανο-ελβετικά σύνορα.

Μονάχα το 2012, οι τρεις γερμανικές συνοριακές τελωνειακές ζώνες εντόπισαν περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ σε κρυμμένα μετρητά, με τους υπαλλήλους να αφηγούνται περιστατικά όπου ένας άνδρας έκρυβε 25.000 ευρώ μέσα σε ένα ψωμί σε σχήμα σπιτιού, ενώ άλλοι πολίτες έκρυψαν χρήματα μέσα στη μπαταρία του αυτοκινήτου τους.

Γερμανοί και Βρετανοί πολίτες, μη κάτοικοι Ελβετίας, ενδέχεται να διέθεταν έως και 164 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε φορολογικά αδήλωτους λογαριασμούς στην Ελβετία το 2010, σύμφωνα με εκτίμηση της συμβουλευτικής εταιρείας Booz & Co.

 
 
Πηγή: skai.gr
 
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel