Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Αφιέρωμα στις μανούλες μας
Φωτογραφία: Θεόδωρος Μπαβέας, Φυσική Πινακοθήκη Λήμνου Φωτογραφία: Θεόδωρος Μπαβέας, Φυσική Πινακοθήκη Λήμνου
09.05.2021 | 15:16

Αφιέρωμα στις μανούλες μας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Γράφει Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Στη Μητέρα μου, στη μητέρα των παιδιών μου, στη μητέρα των εγγονιών μου

Από τη κύηση, τη γέννα μέχρι τον ανεπανάληπτο μητρικό σφιχταγκάλιασμα του θηλασμού η μάνα έχει για μας όλους μια καταλυτική δύναμη, η οποία σηματοδοτεί τη χωρίς όρους και όρια απέραντη αγάπη της, που είναι φωλιασμένη στην καρδιά της με μια εντυπωσιακή μοναδικότητα για το καθένα ξεχωριστά.

Τιμούμε, αγαπάμε και σεβόμαστε σήμερα και κάθε χρόνο τη Δεύτερη Κυριακή του Μαΐου τις μητέρες, τις μανούλες όλου του κόσμου, οι οποίες γέννησαν θήλασαν, γαλούχησαν, ξενύχτησαν πόνεσαν και ανέθρεψαν όλους εμάς, τους ανθρώπους της καθημερινότητας, τους ανθρώπους των αγώνων, και του μόχθου, τους καλούς και τους κακούς, τους αθλητές, τους κακούργους, τους ήρωες, τους πολιτικούς, και τις ξεχωριστές προσωπικότητες της διανόησης, της επιστήμης, της τέχνης, και του πολιτισμού.

Κάθε μητέρα έχει βιώσει την δική της μητρότητα, η κάθε μια με τον δικό της τρόπο, για το κάθε ένα της παιδί. Μάνα είναι η ζωή, είναι αυτή που πόνεσε, που έκλαψε, που χάρηκε που λυπήθηκε, που ένοιωσε υπερήφανη, που πολλές ένοιωσε απογοήτευση από εμάς. Είναι η γυναίκα που ξέρει τι είναι θυσία, και ατέλειωτη προσφορά, χωρίς εγωισμούς, αναγνώριση και ανταπόδοση και μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή. Ένα ευχαριστώ, με αγάπη, με ευγνωμοσύνη για όλα όσα ακούραστα μας προσέφερε η μητέρα, η μάνα, η μαμά, η μανούλα η οποία δεν θέλει ανταλλάγματα άλλα μόνο αγάπη και σεβασμό από εμάς ..γιατί όλοι θυμόμαστε τη μανούλα μας.... Λίγα λουλούδια, ένα τρυφερό χαμόγελο, ένα γλυκό φιλί ένα ευχαριστώ από μέσα από την καρδιά μας, είναι πολύ λίγα για αυτή την ηρωίδα της ζωής.

Μάιος 9 -2021 - Ημέρα της Μητέρας

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018