Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Εξοπλισμός εστίασης για εστιατόρια: Οι 4 σημαντικότερες συσκευές για εύρυθμη λειτουργία

afoi poriazi

Εξοπλισμός εστίασης για εστιατόρια: Οι 4 σημαντικότερες συσκευές για εύρυθμη λειτουργία
15.07.2021 | 14:45

Εξοπλισμός εστίασης για εστιατόρια: Οι 4 σημαντικότερες συσκευές για εύρυθμη λειτουργία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Σε ένα εστιατόριο, οι βασικότεροι παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχία του όσον αφορά στον εξοπλισμό του είναι τρεις: η σωστή συντήρηση των τροφίμων, η αποτελεσματική προετοιμασία των γευμάτων και η καθαριότητα του χώρου. Για να επιτευχθούν αυτά τα τρία σημεία, ο εξοπλισμός εστίασης για εστιατόρια παίζει κομβικό ρόλο.

Το να γνωρίζετε σε ποιες συσκευές αξίζει να επενδύσετε θα βοηθήσει την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, την ασφάλεια των τροφίμων σε αυτή και γενικά την εικόνα της προς τα έξω, η οποία φυσικά έχει άμεση σχέση με τη μακροημέρευσή της και την προσέλκυση πελατών. Σύμφωνα με το κατάστημα παροχής εξοπλισμού εστίασης, Grillmarket, υπάρχουν 4 βασικές κατηγορίες συσκευών, απαραίτητες, σε κάθε χώρο εστίασης:

Ψύξη και κατάψυξη

krya mpyra

Τα ψυγεία και οι καταψύκτες είναι από τις κυριότερες συσκευές σε μια επιχείρηση εστίασης και πόσο μάλλον για ένα εστιατόριο. Ένα καλό ψυγείο και καταψύκτης κρατούν τα τρόφιμα φρέσκα και απόλυτα ασφαλή, ενώ παράλληλα μειώνουν τις απώλειες υλικών.

Επιπλέον, κάτι που πρέπει να προσέξετε στα ψυγεία και τους καταψύκτες είναι το σχέδιο και το μέγεθός τους. Το να κάνετε τη σωστή επιλογή ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου σας είναι εξαιρετικά σημαντικό για την άνεση και τη λειτουργικότητα στην κουζίνα.

Επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων

katharo piato

Η καθαριότητα σε έναν χώρο που προσφέρει φαγητό είναι κομβικής σημασίας και επιθεωρείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τις υγειονομικές αρχές. Τα επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων είναι απαραίτητα για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί είναι ταχύτατα, δηλαδή ολοκληρώνουν μια πλύση σε περίπου 2-3 λεπτά, όταν ένα οικιακό πλυντήριο θέλει 1 ώρα. Δεύτερον, γιατί αναπτύσσουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οπότε αποκλείουν οποιαδήποτε πιθανότητα να μείνει βρομιά ή μικρόβιο.

Ανάλογα με το είδος του εστιατορίου σας, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ διαφόρων τύπων πλυντηρίων. Σίγουρα, θα χρειαστεί ένα κεντρικό πλυντήριο για πιάτων και ίσως να χρειαστείτε και πλυντήριο ποτηριών και σκευών.

Μίξερ

mixer gia epagelmatiki xrisi

Υπάρχουν δεκάδες τύποι και μεγέθη σε επαγγελματικά μίξερ, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στο μενού του εστιατορίου σας. Μεγάλη σημασία έχει και ο τύπος του μίξερ ανάλογα με τα υλικά που πρέπει να επεξεργαστεί. Σε κάθε περίπτωση, η αξιοπιστία της συσκευής είναι σημαντική, έτσι ώστε να διαρκέσει για καιρό και με έντονη χρήση, καθώς το μοτέρ των μίξερ είναι από τα είδη που χαλάνε πρώτα στον επαγγελματικό εξοπλισμό κουζίνας.

Φούρνοι

fournos

Ένας επαγγελματικός φούρνος μπορεί να κάνει τη διαφορά σε σχέση με έναν ερασιτεχνικό, του οποίοι η απόδοση είναι σαφώς μικρότερη. Οι επαγγελματικοί φούρνοι υψηλής ποιότητας έχουν ελάχιστη απόκλιση από την αναγραφόμενη θερμοκρασία, ενώ μπορούν και να τη διατηρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς αυξομειώσεις. Αυτό δεν συμβαίνει στους οικιακούς φούρνους, όπου οι αποκλίσεις είναι μεγάλες στη θερμοκρασία. Κάτι τέτοιο παίζει ρόλο όχι μόνο στην ποιότητα του μαγειρεμένου φαγητού, αλλά και στον προγραμματισμό του μαγειρέματος, ώστε να υπάρχει ροή και η ελάχιστη αναμονή στο εστιατόριο.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018