Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Το σπάνιο ψάρι με το διάφανο κεφάλι που ξετρέλανε τους επιστήμονες (vid)
afoi poriazi
Το σπάνιο ψάρι με το διάφανο κεφάλι που ξετρέλανε τους επιστήμονες (vid)
12.12.2021 | 18:26

Το σπάνιο ψάρι με το διάφανο κεφάλι που ξετρέλανε τους επιστήμονες (vid)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Επιλεγμένα

«Έχουμε πραγματοποιήσει από 5.600 καταδύσεις και έχουμε καταγράψει περισσότερες από 27.600 ώρες βίντεο, ωστόσο έχουμε συναντήσει αυτό το ψάρι μόνο εννέα φορές», αναφέρει το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ενυδρείων του Monterey Bay

Ένα νέο βίντεο με ένα άγριο ψάρι με διάφανο κεφάλι δημοσίευσε το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ενυδρείων του Monterey Bay, ή αλλιώς MBARI, 
 
Ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα κατέγραψε πλάνα του ψαριού Macropinna microstoma κατά τη διάρκεια μιας αποστολής του ερευνητικού σκάφους Rachel Carson στον κόλπο Monterey στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια την περασμένη εβδομάδα.
 
Αυτό που ξεχωρίζει στο ψάρι είναι το διαφανές κεφάλι του και τα λαμπερά πράσινα μάτια στο εσωτερικό του. Η υπερδύναμή του είναι ότι μπορεί να κοιτάξει προς τα πάνω μέσα από το δικό του μέτωπο για να εντοπίσει το θήραμά του.

 
 
Το συγκρεκριμένο ψάρι αποτελεί ένα σπάνιο θέαμα. «Τα τηλεχειριζόμενα οχήματα Ventana και Doc Ricketts της MBARI έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 5.600 καταδύσεις και έχουν καταγράψει περισσότερες από 27.600 ώρες βίντεο, ωστόσο έχουμε συναντήσει αυτό το ψάρι μόνο εννέα φορές», ανέφερε η οργάνωση.
 
Το πλάσμα των βαθέων υδάτων έχει συνηθίσει να λειτουργεί στο σκοτάδι και τα ασυνήθιστα μάτια του το βοηθούν να βρει τροφή σε αυτές τις συνθήκες. Οι ερευνητές του MBARI ανακάλυψαν ότι τα ψάρια τρώνε ζελέ και έχουν μήκος 6 ίντσες (15 εκατοστά). Οι δύο μικρές εσοχές στο πρόσωπό του είναι στην πραγματικότητα οσφρητικά όργανα, ουσιαστικά ρουθούνια.
 
Το Macropinna microstoma  ήταν ένα ψάρι που γοήτευε για τους ερευνητές του MBARI εδώ και αρκετό καιρό. Αρχικά, οι επιστήμονες πίστευαν ότι τα σωληνοειδή μάτια του ψαριού μπορούσαν να δουν μόνο προς τα πάνω πάνω από το κεφάλι του , αλλά ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε το 2009 περιέγραφε πώς τα μάτια μπορούσαν να περιστρέφονται μέσα στη διαφανή ασπίδα, ώστε να μπορεί να βλέπει και προς τα εμπρός. Αυτό επιτρέπει στο ψάρι να παρακολουθεί τι μπαίνει στόμα του.
 
Πηγή: cnet.com
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018