Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Γεννήθηκε στα συντρίμμια του τυφώνα Χαϊγιάν...
afoi poriazi
Γεννήθηκε στα συντρίμμια του τυφώνα Χαϊγιάν...
12.11.2013 | 09:05

Γεννήθηκε στα συντρίμμια του τυφώνα Χαϊγιάν...

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Επιλεγμένα
Μία σκληρή μάχη επιβίωσης μέσα στον εφιάλτη του τυφώνα Χαϊγιαν που έπληξε τιςΦιλιππίνες έδωσε μία 21χρονη ετοιμόγεννη, η οποία παρασύρθηκε από το νερό και σαν από θαύμα επέζησε. Στη συνέχεια περπάτησε για πέντε ώρες μέχρι να βρει γιατρό και να φέρει στον κόσμο το κοριτσάκι της, που ονόμασεBea Joy.

Το κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο την Δευτέρα ενώ γύρω της κυριαρχούσε ο θάνατος και ηκαταστροφή. Γεννήθηκε σε ένα κατεστραμμένο αεροδρόμιο μέσα στη βρωμιά και τα συντρίμμια που δημιούργησε ο τυφώνας.

«Είναι το θαύμα μου. Νόμιζα ότι θα πεθάνω με το μωρό μέσα μου όταν τα κύματα μας παρέσυραν» λέει η γυναίκα που έχασε τη μητέρα της στην καταστροφή. Δίπλα της, βρίσκεται ο σύζυγός της που της έσωσε τη ζωή.

Την βρήκε να επιπλέει αφού τα κύματα κατέστρεψαν το σπίτι τους και στη συνέχεια το νερό τους παρέσυρε για ώρες, πριν βρουν καταφύγιο σε ένα σχολείο. Εκεί έμειναν μέχρι τη Δευτέρα, χωρίς τροφή, μόνο με νερό από μπουκάλια που βρήκαν στα συντρίμμια.

Τη Δευτέρα την έπιασαν πόνοι και οι δύο τους ξεκίνησαν με τα πόδια για να βρουν ιατρική βοήθεια. Περπάτησαν για πέντε ώρες και τελικά τους πήρε ένα φορτηγό και τους οδήγησε στο «νοσοκομείο». 

Οι γιατροί έδωσαν μάχη γιατί η νεαρή έπαθε αιμορραγία κατά τη γέννηση και εκείνοι κατάφεραν να τη σταματήσουν και να φέρουν στον κόσμο το μωρό με πενιχρά μέσα. Όλα πήγαν καλά και η μικρή Μπέα είδε το φως της ημέρας, ωστόσο τώρα οι γιατροί προειδοποιούν για τον κίνδυνο μόλυνσης της μητέρας, αφούδεν έχουν πια αντιβίωση…
 
Πάνω από 10.000 άνθρωποι θεωρείται πως έχουν χάσει τη ζωή τους στον τυφώνα, πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για την χειρότερη καταστροφή στην ιστορία των Φιλιππίνων.
 
 
Πηγή: Nooz.gr
 
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018