Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Μια αγκαλιά λέξεις για σένα που αύριο γράφεις...

the roots web banners 06

Μια αγκαλιά λέξεις για σένα που αύριο γράφεις...
01.06.2022 | 18:28

Μια αγκαλιά λέξεις για σένα που αύριο γράφεις...

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Γράφει η Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη*

Καλή τύχη παιδιά!
Και να θυμάστε ότι η «αποτυχία» είναι πολύ σχετική!
Γιατί όπως είπε κι ο Ελύτης «Την Άνοιξη αν δεν την βρεις, την φτιάχνεις».

Αδράξτε την αυριανή ευκαιρία και κάθε ευκαιρία μικρή ή μεγάλη στην ζωή σας για να φτιάξετε την άνοιξη, την προσωπική άνοιξη του καθενός, να ανθίσετε, να γίνετε αυτό που φαντάζεστε κι ακόμη περισσότερα, να λάμπετε! Μα κυρίως επενδύστε σε όλη σας την ζωή στο να είστε άνθρωποι, το πιο αυτονόητο, αλλά καθόλου δεδομένο πια. Ο κόσμος μας έχει ανάγκη από δυναμικούς, αποφασιστικούς, οξυδερκείς ανθρώπους με μόρφωση και παιδεία. Ανθρώπους που να κοιτούν ψηλά, και να φτάνουν όλο και ψηλότερα!

Στις πανελλαδικές δεν κρίνεται το μέλλον σας, δεν καθορίζεται η αξία σας, ούτε η δύναμη του μυαλού σας!

Είναι κάποιες ώρες, λιγότερες από είκοσι αυτές των εξετάσεων, που θα σας δώσουν ένα εισιτήριο για μια ζωή διαφορετική, ενήλικη, πιο δύσκολη και συνάμα πιο ελεύθερη.

Και μόνο που βρίσκεστε εδώ και διαβάζετε αυτό το άρθρο είστε ήδη νικητές. Nικήσατε την αναβλητικότητα του άγχους, γνωρίσατε σημαντικά από τα όρια του εαυτού σας, μείνατε άπλυτοι, γιατί δεν προλαβαίνατε να κάνετε μπάνιο, ξενυχτήσατε, γιατί χωρίς ξενύχτι δεν βγαίνει η ύλη, κοιμηθήκατε πάνω στα βιβλία, κλάψατε, θυμώσατε, φωνάξατε, απογοητευτήκατε, αλλά σηκωθήκατε και τα καταφέρατε κι είστε εδώ.

Αύριο ξεκινάει η βδομάδα κατά την οποία όλο αυτό που περάσατε, αυτός ο αγώνας δρόμου των δυο χρόνων, αρχίζει να παίρνει σάρκα κι οστά.

Κάντε το καλύτερο που μπορείτε δεδομένων των συνθηκών, υποκειμενικών κι αντικειμενικών, ώστε να μην νιώσετε ότι αδικήσατε τον εαυτό σας. Και μετά κοιτάξτε μπροστά!

Σας εύχομαι ήδη καλή ζωή!
Σας εύχομαι ήδη στην ενήλικη ζωή σας να επιζητάτε την ελευθερία του νου σας κι οι επιλογές σας να σας εκφράζουν!

Θα ήθελα να μπορούσα να ηρεμήσω τον φόβο και το άγχος σας. Κι είναι κι οι εποχές ιδιαίτερα δύσκολες, είναι κι ο κόσμος πολύ σκληρός κι είναι κι οι φόβοι σας πολύ λογικοί!
Εξάλλου πως να κρυφτείς απ’ τα παιδιά…

Βαθιές αναπνοές και δύναμη!
Σε λίγες ώρες ξεκινάει η αρχή του τέλους ενός αρκετά μεγάλου κύκλου της μέχρι τώρα ζωής σας, του μαθητικού. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, κρατήστε γερά και θαρραλέα το τιμόνι, γιατί η ζωή εκεί έξω έχει και τρικυμίες, αλλά νικητής είναι πάντα αυτός που αγωνίζεται!

* Φοιτήτρια Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel