Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Συγκινητική πρωτοβουλία: Η λευκή πεταλούδα στην άσφαλτο θυμίζει ότι σε αυτό το σημείο χάθηκε μια ζωή
afoi poriazi
Συγκινητική πρωτοβουλία: Η λευκή πεταλούδα στην άσφαλτο θυμίζει ότι σε αυτό το σημείο χάθηκε μια ζωή
18.11.2013 | 16:55

Συγκινητική πρωτοβουλία: Η λευκή πεταλούδα στην άσφαλτο θυμίζει ότι σε αυτό το σημείο χάθηκε μια ζωή

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Επιλεγμένα

 

Nα ευαισθητοποιήσουν τους οδηγούς πάνω στο θέμα των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπινων ζωών πυ χάθηκαν και χάνονται στους ελληνικούς δρόμους με ένα διαφορετικό τρόπο επιχείρησαν τα μέλη του συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» στην Κρήτη οι οποίοι ζωγράφισαν μια λευκή πεταλούσα σε κάθε σημείο του δρόμου όπου έχει χάσει τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος.

 

Τις πεταλούδες στη μνήμη νέων ανθρώπων που χάθηκαν, ζωγράφισαν συγγενείς και φίλοι των θυμάτων στα σημεία που σημειώθηκαν τα τροχαία.

"Δεν είναι απλά μια οφειλή σε αυτούς που έφυγαν. Είναι, θα είναι, μια διαρκής υπόμνηση της παρουσίας τους, μια υπενθύμιση του προσωρινού και του μόνιμου της κάθε ύπαρξης μέσα από ένα σύμβολο που σ όλους τους πολιτισμούς συνδέθηκε με την ψυχή του ανθρώπου με την μεταμόρφωση σαν απάντηση στην στατικότητα με το πέταγμα σαν απάντηση στην καθήλωση με την ομορφιά σαν απάντηση στην ασχήμια", αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου και συνεχίζει: «Προϋπόθεση για την αναπαραγωγή των τροχαίων εγκλημάτων είναι να διατηρούμε το πρόβλημα κρυμμένο κάτω απ' το χαλί.Βέβαια για να κρυφτούν πάνω από σαράντα χιλιάδες νεκροί που καταγράφουν οι επίσημες στατιστικές από το 1990 μέχρι σήμερα το χαλί πρέπει να μεγαλώνει διαρκώς.Και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες το πρόβλημα έχει αρχίσει να γίνεται ορατό.

Κυρίως από την προσπάθεια των οικογενειών των θυμάτων και λίγων ακόμα ανθρώπων που ασχολούνται (ανιδιοτελώς) με το θέμα.Σήμερα πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Να σπάσουμε την σιωπή που συνοδεύει/σημαδεύει τη ζωή μας, να σπάσουμε την σιωπή που ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των εγκλημάτων με την αμέριστη συμπαράσταση της πλειοψηφίας των ΜΜΕ επιβάλουν.

Δεν είναι μόνο οφειλή προς τους απόντες, αλλά και ένα χρέος προς τους παρόντες. Ποτέ δεν θα μειωθούν τα τροχαία όσο εξακολουθούμε να τα κρύβουμε ή να λέμε ψέμματα γι' αυτά. Παρόντες και απόντες δεν είναι εντέλει διαφορετικά πρόσωπα αλλά κοινοί πρωταγωνιστές μιας εξελισσόμενης μέσα στο αίμα και στον πόνο ιστορίας».


Πηγή: iefimerida.gr
 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018