Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Ένα σπίτι... γυρισμένο ανάποδα
afoi poriazi
Ένα σπίτι... γυρισμένο ανάποδα
05.12.2013 | 09:36

Ένα σπίτι... γυρισμένο ανάποδα

Συντάκτης:  Ανδρέας Τσεκούρας
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Κάτι ασυνήθιστο θα προσέξουν όσοι περπατούν στο κεντρικό Λονδίνο καθώς ένα από τα σπίτια φαίνεται να είναι γυρισμένο… ανάποδα, δηλαδή η πόρτα είναι ψηλά και υπάρχει ένα κενό εκεί που κανονικά θα βρίσκονταν τα θεμέλια.

Δεν είναι αλήθεια, απλώς ο καλλιτέχνης Alex Chinneck, «ξαναχτύπησε».

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που δημιούργησε το σπίτι «με την πρόσοψη που γλιστράει» που επίσης κάνει πολύ κόσμο να σταματά για να δει καλύτερα τι συμβαίνει. Ο 29χρονος εργάστηκε με μία σειρά από κατασκευαστικές εταιρείες για το νέο του έργο «Μεταλλωρύχος στο Φεγγάρι», σε ένα κτίριο που θα γκρεμιστεί.

Ο νεαρός αναφέρει πώς εμπνεύστηκε το σχέδιο από τη μορφή του κτιρίου που παλιά είχε μία αυλή όπου «στάθμευαν» ζώα, τα οποία πουλούσαν στην αγορά δίπλα στον Τάμεση. Στα σπίτια έμενανφτωχές οικογένειες και εργάτες. 

Η περιοχή Bankside «μεταμορφώθηκε» με το πέρασμα του χρόνου, σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες του Λονδίνου, όπως αναφέρει τοπικός αξιωματούχος και το έργο του Chinneck ήρθε να την κάνει ακόμη πιο συναρπαστική.

Με πληροφορίες από την Daily Mail

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018