Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Τι αλλαγές πρέπει να κάνετε στο σπίτι για την γάτα σας

the roots web banners 06

Τι αλλαγές πρέπει να κάνετε στο σπίτι για την γάτα σας
27.10.2022 | 11:04

Τι αλλαγές πρέπει να κάνετε στο σπίτι για την γάτα σας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Όσο ευχάριστο και αν είναι να προσθέτετε μία γάτα στην καθημερινότητά σας, πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές για να πετύχει η συμβίωσή σας. Να κάποιες αλλαγές, που πρέπει να κάνετε στο σπίτι σας για την γάτα σας.

Να κλειδώνετε τα ντουλάπια με τα τρόφιμα

Μάλλον δεν έχετε συνηθίσει να κλειδώνετε τα τρόφιμά σας, αλλά να ‘στε σίγουροι, πως η γάτα σας τα λιγουρεύεται όσο κι εσείς! Αν δεν κλειδώνετε τα ντουλάπια και τα συρτάρια, μπορεί να δείτε την γάτα σας με μία φέτα φρυγανιάς στο στόμα.

Να την κρατάτε μακριά από επικίνδυνα αντικείμενα

Λένε πως η περιέργεια σκότωσε την γάτα και δεν έχουν άδικο! Οι γάτες είναι ζώα γεμάτα περιέργεια και διάθεση για εξερεύνηση. Συνεπώς, θέλουν να ανακαλύψουν ακόμα και τα επικίνδυνα πράγματα εντός του σπιτιού. Αιχμηρά αντικείμενα, εργαλεία, πρίζες ηλεκτρικού ρεύματος και πολλά άλλα. Φροντίστε η γάτα σας να μην έχει πρόσβαση σε αυτά τα αντικείμενα και να τα ασφαλίζετε σωστά.

Να αλλάξετε ό,τι μπορεί να χαλάσει

Παρά την κομψότητα που χαρακτηρίζει τις γάτες, μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα αδέξιες -καμιά φορά επίτηδες, καμιά φορά όχι- οπότε πρέπει να είστε έτοιμοι για διάφορες ζημιές. Για παράδειγμα, μπορεί να γαντζωθεί στις κουρτίνες και να ρίξει κάτω τα κουρτινόξυλα https://www.tsarouhis.gr/content/9-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BE%CF%85%CE%BB%CE%B1 , μπορεί να αρχίσει να τρώει τα φυτά σας, μπορεί να σπάσει τα χερούλια των πορτών στην προσπάθεια να ανοίξει τις πόρτες.

Αντί να γίνει κάποιο ατύχημα, προτιμότερο είναι να αντικαταστήσετε τις κανονικές σας κουρτίνα με ρολοκουρτίνες https://www.tsarouhis.gr/19-%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%82-zebra , τα αληθινά φυτά σας με ψεύτικα και τα χερούλια σας με στρογγυλά πόμολα, με τα οποία δεν θα μπορεί να ανοίξει τις πόρτες.

Να κρατάτε μακριά τα εύθραυστα αντικείμενα

Πάντα η γάτα σας θα μπαίνει στον πειρασμό να ελέγξει την βαρύτητα και δεν θα διστάσει να ρίξει από μεγάλο ύψος το κινητό σας, τα γυαλιά σας, τα διάφορα γυάλινα διακοσμητικά σας. Γι’ αυτόν τον λόγο, αν έχετε εύθραυστα αντικείμενα φυλάξτε τα στις θήκες τους, βάλτε τα σε μέρη που η γάτα σας δεν μπορεί να φτάσει ή κρύψτε τα.

Να πάρετε προστατευτικά μπαλκονιού

Είναι πολύ σημαντικό, να μην ξεχάσετε να βάλετε στα μπαλκόνια σας προστατευτικά! Αν και οι γάτες έχουν άριστη ισορροπία, δεν είναι μηδενική η πιθανότητα να πέσουν από το μπαλκόνι, ειδικά όταν είναι μωρά ακόμα. Οπότε καλό είναι, αν αφήνετε την γάτα σας στο μπαλκόνι, να έχετε πάρει τα μέτρα σας ώστε να μην κινδυνεύσει.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel