Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Πως να φτιάξετε την αποθήκη σας
Πως να φτιάξετε την αποθήκη σας
08.12.2022 | 09:26

Πως να φτιάξετε την αποθήκη σας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Πάντα είναι χρήσιμη μία αποθήκη! Αν έχετε ανάγκη από έναν αποθηκευτικό χώρο, αλλά δεν έχετε φτιάξει έναν ακόμα, αυτό το άρθρο θα σας φανεί χρήσιμο. Στην συνέχεια, θα βρείτε κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, για να φτιάξετε την δική σας αποθήκη.

Βρείτε χώρο

Στα περισσότερα σπίτια υπάρχει ήδη ένας χώρος, ο οποίος προορίζεται για αποθήκη. Αν όμως δεν έχετε ήδη κάποιον χώρο αποθήκευσης, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν.

Αν υπάρχει κάποιο δωμάτιο στο σπίτι σας που δεν χρησιμοποιείτε, μπορείτε να το κάνετε αποθήκη. Επίσης, αν μένετε μόνοι σας και έχετε γκαράζ για το αμάξι σας, μπορείτε να μετατρέψετε τον μισό χώρο του γκαράζ σε μέρος αποθήκευσης.

Καθαρίστε τον χώρο

Όταν βρείτε τον χώρο που θα αποτελεί την αποθήκη σας, είναι σημαντικό να τον καθαρίσετε καλά. Σφουγγαρίστε το πάτωμα, καθαρίστε την πόρτα, ξεσκονίστε και όλα τα σχετικά.

Για να ξεφορτωθείτε τυχόν μικροοργανισμούς και μικρόβια που έχουν αναπτυχθεί, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε απολύμανση. Για παράδειγμα, αν μένετε στην Κόρινθο και ψάξετε στο διαδίκτυο “απολυμάνσεις στην Κόρινθοhttps://cpapolimantiki.gr/, θα σας δοθούν πάρα πολλές επιλογές.

Φτιάξτε ράφια

Για να έχετε περισσότερο χώρο στην αποθήκη σας και περισσότερη οργάνωση, χρειάζεστε ράφια. Μπορείτε να αγοράσετε πολύ εύκολα ράφια από τα ανάλογα καταστήματα και να ζητήσετε από κάποιον να σας τα συναρμολογήσει, ή ακόμα και να τα συναρμολογήσετε μόνοι σας, αν μπορείτε.

Αγοράστε ανθεκτικές κούτες

Είναι σημαντικό οι κούτες που θα διαλέξετε, να αντέξουν αρκετά χρόνια. Σίγουρα δεν θέλετε να τακτοποιήσετε τα πράγματά σας σε κούτες, μόνο και μόνο για να πρέπει να τους αλλάξτε θέση μέσα σε λίγους μήνες.

Ταξινομήστε σωστά τον χώρο

Για να γίνει η τοποθέτηση των αντικειμένων στην αποθήκη σας όσο πιο σωστά γίνεται, είναι πολύ σημαντικό να ταξινομήσετε τον χώρο. Σχεδιάστε ένα πλάνο για το ποια αντικείμενα θα βάλετε σε ποιο σημείο, ποια πράγματα θα βάλετε στα κουτιά και στα ράφια και λοιπά.

Φροντίστε επίσης, να μην στριμώχνονται τα πράγματα και να περισσεύει λίγος χώρος.

Αν δεν έχετε αρκετό χώρο, ίσως πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να πετάξετε κάποια απ’ τα αντικείμενά σας, ή να αποθηκεύσετε κάποια από τα πράγματα αλλού, ή να βρείτε άλλον αποθηκευτικό χώρο.

Πάρτε μία κλειδαριά

Στην αποθήκη μάλλον θα φυλάτε διάφορα πράγματα, κάποια χρήσιμα και κάποια όχι. Είναι απαραίτητο, πάντα ο αποθηκευτικός σας χώρος να είναι κλειδωμένος, ώστε να παραμείνουν τα πράγματά σας ασφαλή. Για αυτόν τον λόγο, θα χρειαστείτε τουλάχιστον μία κλειδαριά για ασφάλεια.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel