Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Η πιο ευφάνταστη και συγκινητική διαμαρτυρία: Έξι Ελληνίδες Καρυάτιδες αναζητούσαν αυτή που λείπει (photos)

the roots web banners 06

Η πιο ευφάνταστη και συγκινητική διαμαρτυρία: Έξι Ελληνίδες Καρυάτιδες αναζητούσαν αυτή που λείπει (photos)
04.11.2023 | 09:30

Η πιο ευφάνταστη και συγκινητική διαμαρτυρία: Έξι Ελληνίδες Καρυάτιδες αναζητούσαν αυτή που λείπει (photos)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Υπάρχουν διαμαρτυρίες και διαμαρτυρίες. Αυτή ήταν σίγουρα η πιο ευφάνταστη και συνάμα συγκινητική διαμαρτυρία που έχει καταγραφεί στα χρονικά. Έξι Ελληνίδες Καρυάτιδες, αναζητούσαν αυτή που λείπει.

Το γεγονός δεν συνέβη πρόσφατα. Έλαβε χώρα το  Σάββατο 7 Ιουνίου του 2014, όταν η Ελληνίδα σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου συνοδευόμενη από έξι σύγχρονες Ελληνίδες Καρυάτιδες, ντυμένες με αρχαιοελληνικά φορέματα, μπήκαν στο Βρετανικό Μουσείο για να συναντήσουν την αρπαγμένη από τον Λόρδο Έλγιν Καρυάτιδα του Ερεχθείου της Ακρόπολης των Αθηνών.

Αυτή, ήταν και η πιο συγκλονιστική εικόνα. Η Καρυάτιδα που λείπει, περιτριγυρισμένη από τις έξι ζωντανές Ελληνίδες Καρυάτιδες, να την κοιτούν με πίκρα και δέος. Δέκα χρόνια μετά, δυστυχώς δεν έχουν αλλάξει πολλά. 

Τότε, έγραφε το firetrap.info: «Η Σόνια Θεοδωρίδου και οι έξι Καρυάτιδες ταξίδεψαν αεροπορικώς, φορώντας τους χιτώνες τους και ενδεδυμένες με τα παραδοσιακά μας φορέματα μετέβησαν στο Λονδίνο, πήραν το Μετρό κι έφτασαν στο Βρετανικό Μουσείο, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω.

Πολλοί από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στις αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου έβαλαν τα κλάματα, ενώ η ασφάλεια του Βρετανικού Μουσείου που αρχικά ήταν εχθρική με τη διαμαρτυρία των Ελληνίδων στη συνέχεια άλλαξε στάση και έγινε φιλική, όπως διαβάσαμε στη σελίδα της Σόνιας Θεοδωρίδου στο facebook.

Η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου συνοδευόμενη από έξι πανέμορφες Ελληνίδες ντυμένες στα λευκά, ως άλλες Καρυάτιδες, μπήκαν στο Βρετανικό μουσείο αναζητώντας την χαμένη «αδερφή τους», προκαλώντας το ενδιαφέρον τόσο των τουριστών αλλά και όσων επισκέπτονταν εκείνη την ώρα το μουσείο.

Ο κόσμος έκανε στην άκρη για να περάσουν.
Όλοι αναρωτιόνταν τι συμβαίνει. Ακόμη και οι υπεύθυνοι του μουσείου. Μόλις αντιλήφθηκαν πως έψαχναν μέσα στην σιωπή, την έκτη Καρυάτιδα, αφού δεν την έβρισκαν, οι ίδιοι τις οδήγησαν σε αυτήν». 


 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel