Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>15χρονοι μαθητές σήκωσαν ελληνικές σημαίες, μπροστά από τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο
afoi poriazi
15χρονοι μαθητές σήκωσαν ελληνικές σημαίες, μπροστά από τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο
20.03.2014 | 10:10

15χρονοι μαθητές σήκωσαν ελληνικές σημαίες, μπροστά από τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Επιλεγμένα
Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου, πραγματοποίησαν εκδρομή με το σχολείο τους στο Λονδίνο. Σήκωσαν 4 σημαίες μπροστά από τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, ζητώντας παράλληλα, με το σύνθημα «BRING THEM BACK!», την επιστροφή των αρχαιοτήτων στη χώρα τους.  
 
Όπως γράφει τοπικό blog της Κορίνθου, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρέδωσαν και 36 επιστολές γραμμένες στα Αγγλικά, στον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, εξηγώντας και γραπτώς γιατί τα Μάρμαρα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα.  

Η κίνηση τους αυτή, τους δημιούργησε και θέμα με την ασφάλεια του Μουσείου, που ζήτησε εξηγήσεις από τους καθηγητές και προς στιγμήν δημιουργήθηκε πρόβλημα. Οι καθηγητές ήταν έτοιμοι, να ενημερώσουν την ελληνική πρεσβεία αν συνέβαινε κάτι, αλλά τελικά με τις εξηγήσεις που δόθηκαν, μαθητές και καθηγητές συνέχισαν το ταξίδι τους.

 

Πηγή: Lifo.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018