Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Ανακαλύφθηκε υπολογιστής tablet 1.200 ετών
achilladelis
Ανακαλύφθηκε υπολογιστής tablet 1.200 ετών
27.05.2014 | 09:18

Ανακαλύφθηκε υπολογιστής tablet 1.200 ετών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Αρχαιολόγοι που διενεργούν ανασκαφές κοντά στην πόλη της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία, ισχυρίζονται ότι έχουν βρει ένα περίεργο αντικείμενο που λένε ότι περιγράφεται ως ο πρόγονος των σύγχρονων υπολογιστών tablet.

Οι ειδικοί οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν τη συσκευή, υποστηρίζουν ότι κατά την εκτίμησή τους, το αντικείμενο χρησίμευε ως ένα σημειωματάριο και ένα εργαλείο ταυτόχρονα, σύμφωνα με το Live Science.

Έτσι, ο ιδιοκτήτης του πιστεύεται ότι έχει χρησιμοποιήσει τα διακινούμενα ορθογώνια, καλυμμένα με κερί, για να κρατά σημειώσεις για πράγματα που χρειαζόταν να θυμάται, η ίδια πηγή, εξηγεί.

Μικρά βάρη κρυμμένα μέσα σε μια κρυφή πλάκα, από την άλλη πλευρά, πιθανώς εξυπηρετούσαν ως μέσο ισορροπία, που χρησιμοποιείται για να προσδιοριστεί η σύνθεση των διαφόρων υλικών, ειδικά μεταλλευμάτων και κραμάτων.

Οι πληροφορίες λένε ότι αυτό το 1.200χρονο ισοδύναμο ενός υπολογιστή tablet βρέθηκε ανάμεσα στα ερείπια 37 βυθισμένων πλοίων.

Η συσκευή λέγεται ότι είναι βυζαντινή επινόηση και διαθέτει διάφορες διακοσμήσεις. Κατά πάσα πιθανότητα ανήκε σε έναν από τους καπετάνιους των 37 βυθισμένων πλοίων των οποίων τα ερείπια, μελετούν τώρα οι αρχαιολόγοι.

Το μέγεθός του είναι παρόμοιο με εκείνο ενός 7 ιντσών υπολογιστή tablet, εκτός από το ότι αυτή η συσκευή είναι λίγο παχύτερη από ό, τι οι σύγχρονες που χρησιμοποιούμε.

Πηγή: SecNews


Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018