Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Μαζικός τάφος 800 μωρών βρέθηκε στην Ιρλανδία - Εκεί έστελναν πριν 50 χρόνια τις γυναίκες ανύπαντρες γυναίκες που έμεναν έγκυος!
Μαζικός τάφος 800 μωρών βρέθηκε στην Ιρλανδία - Εκεί έστελναν πριν 50 χρόνια τις γυναίκες ανύπαντρες γυναίκες που έμεναν έγκυος!
04.06.2014 | 09:38

Μαζικός τάφος 800 μωρών βρέθηκε στην Ιρλανδία - Εκεί έστελναν πριν 50 χρόνια τις γυναίκες ανύπαντρες γυναίκες που έμεναν έγκυος!

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Τα πτώματα περίπου 800 μωρών, που έχουν πεθάνει εδώ και πάνω από 50 χρόνια, βρέθηκαν πρόσφατα σε μαζικό τάφο σε ένα μέρος στην Ιρλανδία όπου κάποτε έστελναν όσες γυναίκες έμεναν έγκυοι χωρίς να είναι παντρεμένες. Σε μια πόλη στη δυτική Ιρλανδία υπάρχει ένα κτίριο που κάποτε βρισκόταν ένα μέρος που λεγόταν το “Σπίτι” και το διοικούσε ένα τάγμα καθολικών μοναχών, η Bon Secours.

Μεταξύ του 1925 και του 1961 χιλιάδες ανύπαντρες γυναίκες και τα παιδιά τους πέρασαν από εκεί. Εκείνη την εποχή αφού τις ανάγκαζαν να εργάζονται σκληρά μετά από ένα χρόνο τις υποχρέωναν να συμφωνήσουν στο να δοθούν τα παιδιά τους για υιοθεσία.

Όσα μωρά δεν πέθαιναν είτε δίνονταν για υιοθεσία είτε κατέληγαν σε ορφανοτροφεία. Πολλές γυναίκες αφού "δήλωσαν μετάνοια" για την εκτός γάμου εγκυμοσύνη τους και εργάστηκαν υπό σκληρές συνθήκες εγκατέλειψαν το ίδρυμα αυτό και έφυγαν για άλλα μέρη της Ιρλανδίας. Κάποια όμως από τα παιδιά τους δεν στάθηκαν τόσο τυχερά.

Περισσότερο από πέντε δεκαετίες αφότου το “Σπίτι” έκλεισε και κατεδαφίστηκε –και στη θέση του πλέον βρίσκεται μια παιδική χαρά ενώ κατασκευάζεται κάποιο άλλο οικοδόμημα- αποκαλύφθηκε το τι συνέβη σε σχεδόν 800 εγκαταλειμμένα παιδιά. Οι σοροί τους βρέθηκαν χωρίς φέρετρα σε μια δεξαμενή.“Τα κόκαλα είναι ακόμα εδώ” αναφέρει η ιστορικός Catherine Corless που αποκάλυψε την προέλευση του μαζικού τάφου μέσα από ένα πακέτο εγγράφων, που μέχρι τώρα δεν είχαν κυκλοφορήσει, όπως είπε στη Washington Post.

Τα ανατριχιαστικά ευρήματα, που ερευνώνται από την αστυνομία, δίνουν μια εικόνα στην ιδιαίτερα σκοταδιστική περίοδο για τις ανύπαντρες εγκύους στην Ιρλανδία, όπου στιγματίζονταν από κοινωνικά και θρησκευτικά ήθη.Χωρίς να μπορούν να υποστηρίξουν τους εαυτούς τους εκατοντάδες γυναίκες κατέληξαν στο λεγόμενο “Σπίτι”. “Όταν τα κορίτσια έμεναν έγκυοι εξοστρακίζονταν εντελώς”, λέει η ιστορικός και προσθέτει ότι “οι οικογένειες φοβούνταν μήπως οι γείτονες το ανακαλύψουν καθώς εκείνη την εποχή η εγκυμοσύνη εκτός γάμου ήταν το χειρότερο πράγμα στη γη. Ήταν το χειρότερο έγκλημα που μπορούσε να διαπράξει μαι γυναίκα, παρότι πολλές φορές ήταν επειδή είχε πέσει θύμα βιασμού”.

Πηγή: eirinika.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018