Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Η Ιρλανδία είναι η «καλύτερη χώρα» στον κόσμο
afoi poriazi
Η Ιρλανδία είναι η «καλύτερη χώρα» στον κόσμο
25.06.2014 | 16:16

Η Ιρλανδία είναι η «καλύτερη χώρα» στον κόσμο

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Οι Ιρλανδοί πανηγύρισαν ξέφρενα μόλις βγήκαν από τα μνημόνια και εισήλθαν εκ νέου σε τροχιά αγορών. Ήταν άλλωστε οι πρώτοι από τις «προβληματικές» χώρες που το κατάφεραν. Τώρα πανηγυρίζουν διότι μια διεθνής έκθεση τους κατατάσσει στην πρώτη θέση του «Δείκτη της Καλύτερης Χώρας».

Βάσει βαθμολογιών που λαμβάνουν οι χώρες σε βασικούς τομείς, βγαίνει ένας μέσος όρος που ορίζει ποια θέση κατέχει κάθε χώρα σε αυτή την ιδιότυπα βαθμίδα. Στη συγκεκριμένη μελέτη, η οποία βασίζεται όχι σε αυθαίρετα στοιχεία, αλλά στα επίσημα των Ηνωμένων Εθνών, έλαβαν μέρος 125 χώρες του κόσμου.

Η Ελλάδα κατέλαβε την 30η θέση που σαφώς δεν είναι τιμητική, αλλά σίγουρα δεν είναι και η χειρότερη ανάμεσα σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Από την επιμέρους ανάλυση των στοιχείων, γράφει σχετικά ο «Ελεύθερος Τύπος» προκύπτει πως η οικονομική κρίση μέτρησε καταλυτικά στην... πτώση της Ελλάδας στον Δείκτη.

Σε τομείς όπως: παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, ευημερία και ισότητα, υγεία και ευεξία και περιβάλλον και κλίμα, η Ελλάδα κατέλαβε χαμηλές θέσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και στο προνομιακό πεδίο του πολιτισμού, η Ελλάδα κατέλαβε την 36η θέση.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως την πρώτη πεντάδα των «καλύτερων χωρών» (εκτός της Ιρλανδίας) συμπληρώνουν οι: Φιλανδία, Ελβετία, Ολλανδία και Νέα Ζηλανδία.

Οι πέντε χειρότερες είναι οι: Ανγκόλα, Αζερμπαϊτζάν, Ιράκ, Βιετνάμ και Λιβύη.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018