Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Ανθρώπινη αλυσίδα κατά ιδιωτικοποίησης παραλίας
afoi poriazi
Ανθρώπινη αλυσίδα κατά ιδιωτικοποίησης παραλίας
25.06.2014 | 18:02

Ανθρώπινη αλυσίδα κατά ιδιωτικοποίησης παραλίας

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Ευαισθητοποιημένοι πολίτες από την επαρχία Muğla της Τουρκίας, δεν επέτρεψαν την ιδιωτικοποίηση της παραλίας Iztuzu στην οποία αναπαράγονται οι χελώνες Caretta Caretta.

Όπως αναφέρει το aydinlikdaily.com πολίτες εναντιώθηκαν στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της παραλίας Iztuzu, η οποία είναι γνωστή ως η «Παραλία με τις Χελώνες», επειδή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες περιοχές αναπαραγωγής για τις θαλάσσιες χελώνες Caretta Caretta στη Μεσόγειο. Οι διαμαρτυρίες των πολιτών κράτησαν 10 ημέρες, μέχρι ότου το 1ο Διοικητικό Δικαστήριο της Mugla να αποφασίσει την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για ιδιωτικοποίηση της πανέμορφης παραλίας. Σημειώνεται ότι οι χελώνες Caretta Caretta συμπεριλαμβάνονται στην Κόκκινη Λίστα των απειλούμενων με εξαφάνιση ζώων και για το λόγο αυτό, η παραλία προστατεύεται από το 1988 ως τμήμα της Ειδικής Ζώνης Προστασίας του Περιβάλλοντος της περιοχής Köyceğiz-Dalyan.

Οι πολίτες που αντιδρούσαν, συνέλλεξαν περίπου 10 χιλιάδες υπογραφές κατά της ιδιωτικοποίησης και διοργάνωσαν μια συμβολική δράση, δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα κατά της ιδιωτικοποίησης της παραλίας. Εκπρόσωπός τους δήλωσε τα εξής: «Είμαστε ακόμα σε αναμονή για μια επίσημη απάντηση από το Υπουργείο σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης. Προστατεύουμε την παραλία και εναντιωνόμαστε σε όσους αγνοούν τη βούληση του λαού. Οι πολίτες που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της παραλίας έχουν υπερβεί τους 10000. Κάθε σχέδιο το οποίο θεωρεί την παραλία Iztuzu εμπορικό αγαθό πρέπει να ακυρώνεται αμέσως».

Πηγή: aplotaria.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018