Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Ελέφαντας «δάκρυσε» όταν τον απάλλαξαν από τα δεσμά του

banner roots

Ελέφαντας «δάκρυσε» όταν τον απάλλαξαν από τα δεσμά του
07.07.2014 | 20:02

Ελέφαντας «δάκρυσε» όταν τον απάλλαξαν από τα δεσμά του

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Δάκρυα ανακούφισης κύλησαν από τα μάτια του Raju, ενός ελέφαντα που απελευθερώθηκε μετά από ενέργειες φιλοζωικής οργάνωσης, από τα δεσμά του, μετά από 50 ολόκληρα χρόνια.

Ο Raju έζησε την αιχμαλωσία και την κακοποίηση στην Ινδία, από τον ιδιοκτήτη του που τον είχε αλυσοδεμένο με τα πόδια του να αιμορραγούν από τα δεσμά. Ζούσε με ό,τι του πετούσαν οι  περιστατικοί τουρίστες.

692510 Img401884913

Η φιλανθρωπική ομάδα Wildlife SOS παρενέβη και απελευθέρωσε το ζώο λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 4ης Ιουλίου, προκειμένου ο ελέφαντας να προστατευτεί στη μεταφορά του από την αποπνικτική ζέστη και τον ήλιο.

692511 Img401884914

Ο ιδρυτής της Wildlife SOS Kartick Satyanarayan, δήλωσε, σύμφωνα με την Daily Mail: «Οι αλυσίδες γύρω από τα πόδια του είχαν αιχμές που του έκοβαν στη σάρκα - και κάθε φορά που προσπαθούσε να κινηθεί γέμιζε πληγές... Ο πόνος και η βαρβαρότητα ήταν ό,τι γνώρισε».

692515 raju1

Ο ίδιος είπε ότι ο Raju κατάλαβε ότι τον απαλλάσσουν από τα δεσμά του και δάκρυσε. «Η ομάδα έμεινε έκπληκτη όταν είδε δάκρυα να κυλούν στο πρόσωπό του κατά τη διάρκεια της διάσωσης. Ήταν τόσο απίστευτα συναισθηματικό αυτό για όλους μας. Γνωρίζαμε μέσα μας πως κατάλαβε ότι είχε απελευθερωθεί».      

«Οι ελέφαντες δεν είναι μόνο μαγευτικοί, αλλά είναι εξαιρετικά ευφυή ζώα, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι έχουν συναισθήματα όπως η θλίψη, οπότε μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι βασανιστήριο υπήρξε για αυτόν, μισός αιώνας κάτω από αυτά τα δεσμά», είπε επίσης ο κ. Satyanarayan.

Πηγή: lifo.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το