Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Στο Ντουμπάι χτίζεται η πρώτη κλιματιζόμενη πόλη στον κόσμο (video)
afoi poriazi
Στο Ντουμπάι χτίζεται η πρώτη κλιματιζόμενη πόλη στον κόσμο (video)
09.07.2014 | 19:09

Στο Ντουμπάι χτίζεται η πρώτη κλιματιζόμενη πόλη στον κόσμο (video)

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Το Ντουμπάι έχει ήδη γίνει γνωστό για το γεγονός ότι εξωθεί την αρχιτεκτονική στα άκρα, συχνά με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, διαθέτοντας ήδη το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, ένα ξενοδοχείο που μοιάζει με πανί ιστιοπλοϊκού και μια τεράστια θαλάσσια έκταση καλυμμένη με τεχνητή γη, στην οποία πωλούνται υπερπολυτελείς κατοικίες.

Το πιο πρόσφατο -κολοσσιαίων διαστάσεων- αρχιτεκτονικό project, όμως, που ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες πριν δύο μέρες, όπως μας ενημερώνει ο Independent, ξεπερνά κάθε όριο του τι θεωρείται γιγαντιαίο, αφού αφορά στο χτίσιμο μιας ολόκληρης κλιματιζόμενης "πόλης", έκτασης 4,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων.  

Το Mall of the World, όπως θα ονομάζεται, διεκδικεί πολλές παγκόσμιες πρωτιές ακόμα αφού πρόκειται για μια αχανή έκταση με ελεγχόμενο κλίμα, η οποία προορίζεται μόνο για πεζούς, και θα περιλαμβάνει το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο στον κόσμο, 100 ξενοδοχεία και κατοικίες, ένα εμπορικό κέντρο χτισμένο στα πρότυπα της Oxford Street και μια περιοχή ψυχαγωγίας, έκτασης 300.000 τ.μ. πιστό αντίγραφο του Broadway και του West End.   

Ένα σύστημα πεζοδρόμων έκτασης 7 χιλιομέτρων πρόκειται να συνδέει όλες τις εγκαταστάσεις του Mall of The World, το οποίο εκτιμάται ότι θα φιλοξενεί πάνω από 180 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, που θα προστατεύονται από το σκληρό κλίμα της ερήμου από το (καλά μαντέψατε!) μεγαλύτερο σύστημα κλιματισμού στον κόσμο.  

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο που θα πραγματοποιηθεί στο Εμιράτο, μετά την μεγάλη κρίση που χτύπησε το συγκεκριμένο κλάδο, το 2009.  

Δείτε το βίντεο παρουσίασης του Mall of The World:

 

 

Πηγή: lifo.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018