Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Και όμως... χρεώνουν 20 δολάρια τον αέρα που αναπνέεις
afoi poriazi
Και όμως... χρεώνουν 20 δολάρια τον αέρα που αναπνέεις
15.07.2014 | 16:47

Και όμως... χρεώνουν 20 δολάρια τον αέρα που αναπνέεις

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βενεζουέλας χρεώνει το δικαίωμα εισπνοής καθαρού αέρα!

Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο BBC, σχολιάζοντας πως όλοι έχουμε συνηθίσει να πληρώνουμε ατελείωτους φόρους και προσαυξήσεις  στα αεροδρόμια.

Αυτή τη φορά, όμως, το Διεθνές Αεροδρόμιο Maiquetia στο Καράκας πήγε λίγο πιο μακριά. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν πρέπει να πληρώσουν φόρο 127 μπολιβάρ (20 δολάρια) για τον αέρα που αναπνέουν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο φόρος αυτός έχει στόχο να καλύψει το κόστος ενός νέου συστήματος που χρησιμοποιεί όζον, για να καθαρίζει το σύστημα κλιματισμού του κτηρίου.

Το δελτίο Τύπου του υπουργείου Μεταφορών αναφέρει ότι είναι το πρώτο αεροδρόμιο στη Νότια Αμερική και στην Καραϊβική που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία, η οποία φέρεται να εξαλείφει την ανάπτυξη βακτηρίων «για να προστατεύσει την υγεία των ταξιδιωτών», καθώς και να βελτιώσει την απολύμανση του κτηρίου.

Το δημοσίευμα του BBC επισημαίνει πως αρκετοί πολίτες της Βενεζουέλας ανησυχούν ότι ο φόρος μπορεί να καταλήξει να γίνει άλλη μια πηγή διαφθοράς. Άλλοι το βλέπουν ως μια ένδειξη για το πόση έλλειψη ρευστού έχει το αεροδρόμιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει τον αριθμό των πτήσεων στη χώρα, λόγω της χρηματοπιστωτικής διαφωνίας με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

 

Πηγή: ikypros.com

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018