Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Έρευνα: Επιρρεπείς στη συνομωσιολογία οι Έλληνες
afoi poriazi
Έρευνα: Επιρρεπείς στη συνομωσιολογία οι Έλληνες
20.07.2014 | 21:42

Έρευνα: Επιρρεπείς στη συνομωσιολογία οι Έλληνες

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Οι αστικοί μύθοι στη χώρα μας, όχι μόνο δεν αποτελούν «προνόμιο» μιας μειοψηφίας Ελλήνων συνωμοσιολόγων, αλλά αντικατοπτρίζουν ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας.

 

Αυτό δείχνει τουλάχιστον η μελέτη που εκπόνησαν από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου 2014 σε τυχαίο δείγμα 1.045 ατόμων ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Γιάννη Κωνσταντινίδη της Μονάδας Ερευνών του ΠΑ.ΜΑΚ., το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας και τοΠανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

 

Η μελέτη παρουσιάστηκε στο Βερολίνο σε συνέδριο που οργανώθηκε από το Κέντρο για τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη και, σύμφωνα με αυτήν, το 75,25% των συμπολιτών μας θεωρεί ότι η ελληνική οικονομική κρίση ήταν προσχεδιασμένη από κερδοσκόπους και άλλα εξωθεσμικά κέντρα, το 58,74% υποστηρίζει ότι η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στην Αμερική ήταν οργανωμένη από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ και το 68,66% πιστεύει ότι το φάρμακο κατά του καρκίνου έχει βρεθεί, αλλά εκουσίως δε δίνεται στην κυκλοφορία.

 

Επίσης, το 27% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι ο Neil Armstrong δεν πάτησε ποτέ πόδι στη Σελήνη και ότι η προσελήνωση ήταν σκηνοθετημένη στη Γη, ενώ το 60,86% είναι πεπεισμένο ότι ο Κώστας Σημίτης είναι εβραϊκής καταγωγής.

 

Όπως ανέφερε στη Καθημερινή, η οποία δημοσιεύσει την έρευνα, ο Δρ. Ηλίας Ντίνας, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η καχυποψία αυτή συνδέεται με τη χαμηλότατη κοινωνική εμπιστοσύνη αλλά και την έλλειψη παιδείας των Ελλήνων, καθώς μόλις το 6,5% των ερωτηθέντων κατάφερε να απαντήσει σωστά σε όλες τις ερωτήσεις πάνω σε στοιχειώδη ζητήματα πολιτικής και ιστορίας.

«H οικονομική κρίση φαίνεται ότι επιδεινώνει φαινόμενα ανορθολογικής πολιτικής σκέψης», σχολίασε από την πλευρά του ο δρ. Γιώργος Αντωνίου από το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

 

 

Πηγή: Eyedoll.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018