Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Ιστοσελίδα με ειδήσεις στα...αρχαία ελληνικά!
achilladelis
Ιστοσελίδα με ειδήσεις στα...αρχαία ελληνικά!
02.08.2014 | 18:17

Ιστοσελίδα με ειδήσεις στα...αρχαία ελληνικά!

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Η εξαφάνιση μυστήριο του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών της πτήσης ΜΗ370, η ενθρόνηση του νέου βασιλιά στην Ισπανία, η απαγωγή των μαθητριών στη Νιγηρία είναι μερικά μόνο από τα θέματα που μπορεί να διαβάσει κανείς στην ιστοσελίδα ενός ισπανού καθηγητή Ελληνικών και Λατινικών. Μοναδική προϋπόθεση: να ξέρει… αρχαία ελληνικά.

O καθηγητής Juan Coderch γεννήθηκε στην Ισπανία, όπου έζησε τα 40 πρώτα χρόνια της ζωής του πριν μετακομίσει στη Μ. Βρετανία. Τελείωσε κλασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και συνέχεια πήγε για μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Μεταξύ 2003-2007 δίδαξε Ελληνικά και Λατινικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και αυτήν την περίοδο κατέχει την έδρα του καθηγητή ελληνικής και λατινικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Σεντ Άντριους στη Σκωτία.

Πέρα από την ακαδημαϊκή του ενασχόληση, τα τελευταία χρόνια ο καθηγητής ασχολείται με την ιστοσελίδα του, τηνAkropolis World News , ένα έργο ζωής η πρωτοτυπία του οποίου συνίσταται στο γεγονός ότι είναι γραμμένη στα αρχαία Ελληνικά και συγκεκριμένα στην Αττική διάλεκτο.

Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να προσφέρει στους αναγνώστες της μια περίληψη των γεγονότων που απασχολούν την επικαιρότητα στα αρχαία ελληνικά και απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές που ενδιαφέρονται για τη γλώσσα των αρχαίων Ελλήνων.

Ο ίδιος ο καθηγητής εξηγεί το εγχείρημά του λέγοντας: «Είναι πιθανό πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι στην αρχή αισθάνονται την επιθυμία να μελετήσουν τη γλώσσα του Περικλή να εγκαταλείπουν την προσπάθεια εξαιτίας του φόβου που εμπνέει ένα αυθεντικό κλασικό κείμενο. Έτσι προσπάθησα να τους δείξω πως αυτή η γλώσσα μπορεί να μεταφερθεί στο σήμερα».

Μέσα από κείμενα της τρέχουσας επικαιρότητας ο καθηγητής θεωρεί πως θα καταφέρει να τους… αφαιρέσει τον φόβο και να τους κάνει περισσότερο διασκεδαστική την πρόσβαση στα αρχαία ελληνικά.

Πηγή: Έθνος και Greek Reporter

Copyright © 2014 euronews

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018