Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Η Qin-jiao δίνει μάθημα ανθρωπιάς μεταφέροντας στην πλάτη τη φίλη της που πάσχει από πολιομυελίτιδα
Η Qin-jiao δίνει μάθημα ανθρωπιάς μεταφέροντας στην πλάτη τη φίλη της που πάσχει από πολιομυελίτιδα
12.08.2014 | 21:07

Η Qin-jiao δίνει μάθημα ανθρωπιάς μεταφέροντας στην πλάτη τη φίλη της που πάσχει από πολιομυελίτιδα

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Η Qin-jiao είναι ένα 13χρονο κοριτσάκι από την Κίνα που ζει όπως όλα τα συνομήλικά της παιδιά, με μια διαφορά. Είναι η καλύτερη φίλη στον κόσμο αλλά και ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Η νεαρή κοπέλα μεταφέρει εδώ και 3 χρόνια την καλύτερη φίλη της στην πλάτη προκειμένου να πάνε στο σχολείο, διανύοντας μια απόσταση 2 χιλιομέτρων με τα πόδια.

Η φίλη της βλέπεται πάσχει από πολιομυελίτιδα και δεν μπορεί να περπατήσει. Όταν ήταν 9 ετών, συνειδητοποίησε ότι η καλύτερη φίλη της Ying-hui δεν θα μπορούσε να έρθει ξανά στο σχολείο λόγω της ασθένειάς της και η οικογένειά της λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν μπορούσε να κάνει κάτι γι΄ αυτό.

Έτσι η Qin-jiao πήρε όλο το βάρος πάνω της. Ξυπνάει στις 6 το πρωί, τελειώνει τις δουλειές στο σπίτι της και τρέχει στο σπίτι της Ying-hui για να την πάρει για στο σχολείο. Και ανεβαίνει στο δεύτερο όροφο, την βάζει στο θρανίο και είναι πολύ χαρούμενη για όλο αυτό.

Όταν μάλιστα ζητήθηκε από την Ying-hui να περιγράψει το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή της για ένα δημιουργικό έργο γραφής στο σχολείο, εκείνη έγραψε: «Η Qin-jiao χρησιμοποιεί τους ώμους της για να στηρίξει τον ουρανό μου. Δεν θα ερχόμουν καθόλου στο σχολείο, αν δεν ήταν για εκείνη. Είναι ο καλύτερος φίλος του ο καθένας θα μπορούσε να έχει»!

He-Qin-jiao2

Πηγή: perierga.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018