Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>H Google τιμά την επέτειο γέννησης του Λέοντος Τολστόι
afoi poriazi
H Google τιμά την επέτειο γέννησης του Λέοντος Τολστόι
09.09.2014 | 14:56

H Google τιμά την επέτειο γέννησης του Λέοντος Τολστόι

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Με ένα εντυπωσιακό σκιτσάκι doodle στη homepage της, αφιερωμένο στην 186η επέτειο γέννησης του σπουδαίο Ρώσου συγγραφέα Λέoντα Τολστόι, συγγραφέα του εμβληματικού "Πόλεμος και Ειρήνη" και του "Άννα Καρένινα" μεταξύ άλλων, καλημέρησε τους χρήστες της η Google. 

Ο μεγάλος Ρώσος συγγραφέας, που γεννήθηκε στη Γιάσναγια Πολιάνα το 1828 και απεβίωσε το 1910, κατάφερε να απεικονίσει με έναν μοναδικό τρόπο τη ρωσική κοινωνία της εποχής του και με την αναπαραστατική δύναμη της τέχνης του να δώσει εκπληκτικούς πίνακες από τη ζωή της τσαρικής Ρωσίας του 19ου αιώνα.

Οι χρήστες της Google, προσκαλούνται να "ξεφυλλίσουν" το σκιτσάκι κλικάροντας επάνω του για να δουν σκηνές από τα γνωστότερα έργα του συγγραφέα να 'ζωντανεύουν' μέσω των καλαίσθητων έργων που ζωγράφισε για την περίσταση ο καλλιτέχνης Roman Muradov.

Ο δημιουργός του διαδραστικού doodle, δήλωσε στην αφιερωματική σελίδα της Google"Θα ήταν περιττό να πω ότι το να γίνει ένα αφιέρωμα στον Λέοντα Τολστόι ήταν ένα δύσκολο έργο. Κανένα σύνολο από εικόνες δεν μπορεί να συνοψίσει ένα έργο τόσο εκπληκτικό σε εύρος, πολυπλοκότητα και σθένος. Η διαρκής επίδραση του Τολστόι είναι μια απόδειξη της δύναμης της τέχνης του, η οποία θα είναι παρούσα όσο απασχολούν την ανθρωπότητα ζητήματα όπως η ζωή και ο θανάτος. Δηλαδή για πάντα."

Δείτε τη σελίδα με όλα τα doodles που εμφανίστηκαν σήμερα στις διάφορες βερσιόν της Google σε όλο τον κόσμο, αλλά και το αρχείο με όλα τα doodles της στον παρακάτω σύνδεσμο.

Πηγή: lifo.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018