Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Αυστραλία: Νέα εκστρατεία για την ελληνική γλώσσα

banner roots

Αυστραλία: Νέα εκστρατεία για την ελληνική γλώσσα
14.12.2012 | 18:42

Αυστραλία: Νέα εκστρατεία για την ελληνική γλώσσα

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Καλά Νέα

Εκστρατεία για να πειστούν τα παιδιά ομογενών αλλά και όλα τα παιδιά της Αυστραλίας να επιλέγουν το μάθημα των Νέων Ελληνικών έχουν ξεκινήσει εκπαιδευτικοί κύκλοι της ομογένειας μετά την απόφαση η ελληνική γλώσσα να ενταχθεί στην ομάδα των δώδεκα γλωσσών οι οποίες στο εξής θα διδάσκονται στα σχολεία της Αυστραλίας, από το Δημοτικό έως και την Α' Λυκείου, αρκεί βεβαίως να υπάρχει και ενδιαφέρον.

Η απόφαση αυτή, η οποία ελήφθη χάρη στην έντονη κινητοποίηση της ομογένειας και θα αρχίσει να εφαρμόζεται σύντομα, δίνει νέα πνοή στις ελληνικές σπουδές, αλλά και ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους Έλληνες εκπαιδευτικούς.

 

Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Αυστραλίας πάρθηκε στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της γλωσσικής εκπαίδευσης στη χώρα. Οι συζητήσεις για τη διαμόρφωση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ξένων Γλωσσών (National Curriculum) ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, με στόχο να μπει σε νέες βάσεις η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στα σχολεία, που έως τώρα δεν βρισκόταν σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και σε μεγάλο βαθμό εξαρτιόταν από την εκπαιδευτική πολιτική που εφάρμοζε καθεμία από τις οκτώ πολιτείες.

Αρχικά η αυστραλιανή κυβέρνηση είχε κατατάξει τα νέα ελληνικά στις παροικιακές γλώσσες, με αποτέλεσμα η διδασκαλία της να περιορίζεται μόνο στους ελληνόφωνους μαθητές. Τότε εκδηλώθηκε η αντίδραση της ελληνικής ομογένειας, που με σχέδιο και επιμονή κατόρθωσε να καταστήσει τα ελληνικά υποχρεωτικό μάθημα για όλους τους μαθητές.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι το πόσα σχολεία θα αποφασίσουν τελικά να εντάξουν τα ελληνικά στο πρόγραμμά τους. Αυτό θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα υπάρξει από τους εκπαιδευτικούς.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel