Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Η μέθοδος IVF, φέρνει ζευγάρια Αυστραλών στην Ελλάδα

banner roots

Η μέθοδος IVF, φέρνει ζευγάρια Αυστραλών στην Ελλάδα
26.12.2012 | 15:18

Η μέθοδος IVF, φέρνει ζευγάρια Αυστραλών στην Ελλάδα

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Καλά Νέα

Τουλάχιστον 600 παιδιά της Αυστραλίας γεννήθηκαν στην Ελλάδα με την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης IVF που εφαρμόζει ο Ελληνοαυστραλός γιατρός Κώστας Πάντος στην Κλινική του Κέντρου Ανθρώπινης Αναπαραγωγής "Γένεσις".

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της SBS, ο ίδιος ο επιστήμονας με τις επιστημονικές επιτυχίες και καινοτομίες του οποίου ασχολείται συχνά τόσο ο αυστραλιανός όσο και ο διεθνής τύπος.

 

Ο Δρ. Πάντος λέει πως πολλά από τα ζευγάρια από την Αυστραλία, τα οποία έρχονται στην Ελλάδα να πάρουν ξένο ωάριο από δότες αλλά και άλλα με το δικό τους γενετικό υλικό, έχουν κάνει πολλές αποτυχημένες προσπάθειες στην Αυστραλία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας γυναίκας από τη Μελβούρνη που έκανε 40 προσπάθειες στην Αυστραλία και έμεινε έγκυος στην Ελλάδα με την πρώτη σε δίδυμα.

Ο Έλληνας επιστήμονας εξηγεί ότι όσοι έρχονται στην Ελλάδα για ξένο γενετικό υλικό, είναι γιατί στην Αυστραλία ο δότης πρέπει να είναι γνωστός και να έχει πρόσβαση στο αρχείο το παιδί, οπότε μόλις ενηλικιωθεί έχει το δικαίωμα να επιδιώξει να συναντήσει το βιολογικό του πατέρα ή μητέρα.

Αυτό απωθεί πάρα πολλά ζευγάρια αλλά και δότες τη στιγμή που ξέρουν ότι κάποια μέρα, μπορεί να τους επισκεφθεί το παιδί τους, καθώς είναι εύκολη η πρόσβαση στα στοιχεία τους.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το