Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Ανοδική τάση για τις παραγωγικές επιχειρήσεις

banner roots

Ανοδική τάση για τις παραγωγικές επιχειρήσεις
16.12.2015 | 12:01

Ανοδική τάση για τις παραγωγικές επιχειρήσεις

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Καλά Νέα

Περισσότερα από 25.000 νέα barcodes ελληνικών προϊόντων δημιουργήθηκαν μέσω της online υπηρεσίας της 520 Barcode Hellas μέσα στο 2015. Επιπλέον, οι νέες εταιρείες που εγγράφηκαν στην υπηρεσία και απέκτησαν κωδικούς με πρόθεμα 520 έφτασαν τις 452.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από το σύνολο των νέων επιχειρήσεων – πελατών της 520 Barcode Hellas το 63% είναι παραγωγικές και τυποποιητικές εταιρείες στοιχείο που επιβεβαιώνει την ανοδική τάση των συγκεκριμένων κλάδων.

Τα στοιχεία για το 2015, δίνουν ένα συγκρατημένα αισιόδοξο τόνο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας κυρίως λόγω της ανθεκτικότητας που εμφανίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

Ειδικότερα, ο κλάδος Τροφίμων και Ποτών, διατηρεί τα υψηλά ποσοστά του αγγίζοντας το 68%. Οι επιχειρήσεις παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου πέτυχαν να σταθεροποιηθούν στο 12%. Αντίθετα, πτωτική τάση εμφάνισαν οι κλάδοι της Οινοποίησης και της Ζυθοποιίας, που το 2014 είχαν επιδείξει ιδιαίτερη ανάπτυξη, από το 11% στο 10%.

Γενικότερα στους τομείς δραστηριότητας δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες ανακατατάξεις καθώς ακολουθούν τα Καλλυντικά, τα Είδη Υγιεινής, τα Παραφαρμακευτικά, η Ένδυση, τα Είδη Οικιακής Χρήσης, το Γενικό εμπόριο, και τα Απορρυπαντικά.

Αξιοσημείωση είναι η αύξηση της δημιουργίας νέων κωδικών, επιχειρήσεων με αφετηρία τη Μακεδονία (23%), την Κρήτη (8%), τα Νησιά του Αιγαίου (7%) και τη Θεσσαλία (7%). Η Αττική, συνεχίζει να έχει τη μερίδα του λέοντος με 33% ενώ σταθερές δυνάμεις – αν και παρουσιάζουν μία μικρή πτώση - παραμένουν η Πελοπόννησος (11%) και τη Στερεά Ελλάδα (5%).

Η 520 Barcode Hellas, συμπλήρωσε φέτος 30 χρόνια λειτουργίας, έχοντας στο ενεργητικό της την έκδοση του συνόλου των κωδικών barcode με πρόθεμα 520 για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρήσεων. Η διαρκής αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός των υπηρεσιών, αποτελεί προτεραιότητα αλλά και συγκριτικό πλεονέκτημα της εταιρείας που ενισχύει έτσι έμπρακτα τις ελληνικές επιχειρήσεις στην καθημερινή προσπάθεια τους τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.

Μέχρι σήμερα, το σύνολο των barcode που έχουν δημιουργηθεί από την online υπηρεσία της εταιρείας αγγίζει τους 83.497.

Η 520 Barcode Hellas, συμπληρώνει φέτος τριάντα χρόνια παρουσίας. Είναι η εταιρεία που πρώτη εισήγαγε το σύστημα barcode στη χώρα μας, είναι δημιουργός και εκδότης των μοναδικών κωδικών αριθμών barcode που ξεκινούν με πρόθεμα 520. Παρέχει δωρεάν στους συνδρομητές της online υπηρεσία με την οποία μπορούν να δημιουργήσουν γρήγορα και αξιόπιστα το δικό τους barcode με πρόθεμα 520, μέσω της ιστοσελίδας www.520barcodehellas.com.

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το