Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Οι Αυστριακοί «ψηφίζουν» Ελλάδα
achilladelis
Οι Αυστριακοί «ψηφίζουν» Ελλάδα
07.01.2013 | 03:39

Οι Αυστριακοί «ψηφίζουν» Ελλάδα

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Καλά Νέα

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στις δηλώσεις του, που προβάλλουν στα φύλλα τους του Σαββατοκύριακου, οι μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακές εφημερίδες «Κλάινε Τσάιτουνγκ» και «Εστεραϊχ», ο κ. Πέτερλαϊτνερ επισημαίνει πως, παρόλες τις μειώσεις στις κρατήσεις το 2011 και το 2012, η Ελλάδα ήταν την περασμένη χρονιά ο σημαντικότερος αεροπορικός προορισμός των Αυστριακών.Σημειώνει ακόμη, πως ο ταξιδιωτικός οργανισμός TUI εκτιμά ότι ο ελληνικός τουρισμός θα ανακάμψει γρήγορα και ήδη η Ελλάδα βρίσκεται εφέτος πρώτη σε κρατήσεις στο σύνολο της αυστριακής τουριστικής αγοράς, με δεύτερη την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή είναι η σημερινή τάση, με την αύξηση στις κρατήσεις για την Ελλάδα να αγγίζει το 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο τουριστικός του οργανισμός έχει διευρύνει το πρόγραμμά του για την Ελλάδα, στην οποία, όπως σημειώνει, οι τιμές έχουν διατηρηθεί εφέτος στα επίπεδα του 2012, κάτι που καθιστά ιδιαίτερα συμφέρουσες τις διακοπές εκεί.

Όπως τονίζει ο κ. Πέτερλαϊτνερ, μέσα στο 2012 δεν επαληθεύτηκαν οι φόβοι για απεργίες και ταραχές στην Ελλάδα, αντιθέτως οι υπηρεσίες ήταν καλές και οι επισκέπτες έμειναν ικανοποιημένοι.

Στα δημοσιεύματα των δύο αυστριακών εφημερίδων προστίθεται ότι στις προτιμήσεις των Αυστριακών για τις εφετινές διακοπές τους στο εξωτερικό, μετά την Ελλάδα και την Τουρκία, ακολουθούν η Ισπανία, η Αίγυπτος και η Τυνησία.

Μια «πρώτη γεύση» από διακοπές στην Ελλάδα, θα μπορέσουν να έχουν οι Αυστριακοί, στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ και των συνεκθετών του στη Διεθνή Εκθεση Διακοπών της Βιέννης, που ανοίγει τις πύλες της την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου, αναμένοντας, στις τέσσερις ημέρες διάρκειά της, πάνω από 150.000 επισκέπτες.

Κατά μέσο όρο πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα -- ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της - 8,4 εκατομμύρια κάτοικοι - βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση, από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018