Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Henkel Hellas: Επαναφέρει την παραγωγή απορρυπαντικών και καθαριστικών στην Ελλάδα

banner roots

Henkel Hellas: Επαναφέρει την παραγωγή απορρυπαντικών και καθαριστικών στην Ελλάδα
23.01.2013 | 03:35

Henkel Hellas: Επαναφέρει την παραγωγή απορρυπαντικών και καθαριστικών στην Ελλάδα

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Καλά Νέα

Στην Ελλάδα επιστρέφει εκ νέου μέρος της παραγωγής απορρυπαντικών της Henkel. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Henkel Hellas Κώστας Φαλτσέτας, στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους, η Henkel Hellas επαναφέρει την παραγωγή απορρυπαντικών και καθαριστικών προϊόντων στην Ελλάδα, βάσει συμφωνίας συνεργασίας με την εταιρεία Rolco Βιανίλ.

 

Σημειώνεται ότι η Henkel μέχρι το 2000 διέθετε εργοστάσιο παραγωγής απορρυπαντικών στην Αταλάντη του νομού Φθιώτιδας.

Τα τελευταία χρόνια την παραγωγή απορρυπαντικών για λογαριασμό της είχε αναλάβει η εταιρεία Alapis όμως μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η τελευταία η συνεργασία των δύο εταιρειών διακόπηκε.

Η παραγωγή μεταφέρθηκε στην Ιταλία και μέσα στο 2012 η διοίκηση της Henkel Hellas, όπως ανέφερε ο κ. Φαλτσέτας, κατέβαλε προσπάθειες να πείσει την μητρική να μεταφέρει ξανά την παραγωγή στην Ελλάδα γεγονός που επιτεύχθηκε με τη συμφωνία συνεργασίας με την Rolco Βιανίλ.

"Στόχος μας ήταν να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία" ανέφερε ο κ. Φαλτσέτας και πρόσθεσε ότι με αυτή τη συνεργασία επιβεβαιώνεται η πρόθεση της εταιρείας για περαιτέρω δραστηριοποίηση και επένδυση στην Ελλάδα, πολύ περισσότερο δε, σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, υλοποιώντας πλήρες πρόγραμμα τοπικής παραγωγής σε συνδυασμό με ευρύτερο επιχειρηματικό και εμπορικό πλάνο στη χώρα.

Εξάλλου τα τελευταία πέντε χρόνια ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ οι πάγιες επενδύσεις της Henkel Hellas στην ελληνική αγορά.

Σε πρώτη φάση η συμφωνία με την εταιρεία Rolco Βιανίλ αντιστοιχεί σε περισσότερους από 50 κωδικούς των σημάτων Dixan, Neomat και Bref (7 εκατ. τμχ.) που αντιστοιχούν στο 75% του συνολικού τζίρου του τομέα απορρυπαντικών και καθαριστικών σπιτιού της Henkel Hellas.

Παράλληλα η μονάδα παραγωγής καλύπτει και ανάγκες της κυπριακής αγοράς αντίστοιχων προϊόντων για την Henkel στην Κύπρο με την παραγωγή περίπου 50 κωδικών των σημάτων Vernel, DerGeneral και Pril (επιπλέον 2,5 εκατ. τμχ.).

Όπως αναφέρθηκε, η Rolco Βιανίλ επένδυσε περί τα 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να στηρίξει τη νέα παραγωγική διαδικασία. Η παραγωγή των προϊόντων από τη Rolco για λογαριασμό της Henkel έχει ήδη ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο για τα μαλακτικά προϊόντα και από τον Σεπτέμβριο για τα απορρυπαντικά και αφορά κατά κύριο λόγο την κάλυψη των αναγκών της εγχώριας αγοράς.

Στόχος της διοίκησης της Henkel Hellas είναι να αυξήσει κατά 20% τη σημερινή παραγωγή επαναφέροντας στην Ελλάδα και την παραγωγή των υπερσυμπυκνωμένων απορρυπαντικών και μαλακτικών, αλλά και των βιομηχανικών καθαριστικών.

Αναφερόμενος στην πορεία του κλάδου ο κ. Φαλτσέτας τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια οι τιμές των απορρυπαντικών προϊόντων βαίνουν μειούμενες με αποκορύφωμα το 2012 όπου σημειώθηκε σημαντική μείωση στις τιμές των απορρυπαντικών προϊόντων που άγγιξε το 50%. Παράλληλα σημειώθηκε πτώση 6% σε όγκο και σε αξία της αγοράς στα απορρυπαντικά.

Σύμφωνα με τον κ. Φαλτσέτα το 2012 αποτέλεσε δύσκολη χρονιά για τις εταιρείες του κλάδου, ενώ ειδικότερα για την Henkel Hellas, ανέφερε ότι το 2012 έκλεισε με τζίρο μειωμένο κατά 10% σε σχέση με το 2011.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το