Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Ξεκινά δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος για τον διαβήτη μέσω των φαρμακείων

banner roots

Ξεκινά δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος για τον διαβήτη μέσω των φαρμακείων
04.09.2016 | 14:06

Ξεκινά δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος για τον διαβήτη μέσω των φαρμακείων

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Καλά Νέα

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα διαρκέσει η ενημέρωση και δωρεάν έλεγχος των ασθενών που πάσχουν από τον διαβήτη τύπου 2 μέσω φαρμακείων.

Η εκστρατεία «Άκου το Σώμα Σου», τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σε συνεργασία με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία και στόχο έχει την ευαισθητοποιήση του κοινού για πρόληψη και σωστό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, οι φαρμακοποιοί που θα ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους μέσα από τα διαδικτυακά σεμινάρια, θα μπορούν να ενημερώνουν πελάτες των φαρμακείων τους που πάσχουν από ΣΔΤ2 και ταυτόχρονα να τους προτρέπουν να πραγματοποιήσουν εξετάσεις μέτρησης γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, σε διαγνωστικά εργαστήρια που υποστηρίζουν την εκστρατεία και στη συνέχεια να επισκεφθούν ειδικούς γιατρούς, οι οποίοι θα τους παρέχουν δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο.

«Οι φαρμακοποιοί στηρίζουν οποιαδήποτε δράση βοηθά τη σωστή ενημέρωση των ασθενών και την πρόληψη, που αποδεδειγμένα συντελούν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ασθενειών. Οι επιστημονικές ιατρικές εταιρείες αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ φαρμακοποιών και γιατρών και συντελούν στην ορθή λειτουργία του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπου το φαρμακείο έχει καταλυτικό ρόλο», ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Η εκστρατεία ενημέρωσης κοινού για τον ΣΔΤ2, είναι «μια πρόκληση αντιμετώπισης του κενού ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης, για ένα πολύ σημαντικό χρόνιο νόσημα» και η ΕΔΕ προσβλέπει με ενδιαφέρον στα θετικά της αποτελέσματα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Νικόλαος Παπάνας.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το