Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Οι γεύσεις μας θα φέρουν επιπλέον 500.000 τουρίστες και ανάπτυξη 0,5%
achilladelis
Οι γεύσεις μας θα φέρουν επιπλέον 500.000 τουρίστες και ανάπτυξη 0,5%
12.02.2013 | 14:44

Οι γεύσεις μας θα φέρουν επιπλέον 500.000 τουρίστες και ανάπτυξη 0,5%

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Καλά Νέα

Τα ελληνικά εστιατόρια και τρόφιμα μπορούν να δημιουργήσουν ακόμη 50.000 θέσεις εργασίας λέει ο ΣΕΤΕ, καθώς η ελληνική γαστρονομία έχει όλα τα φόντα να συμβάλει δραστικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας και να συμμετάσχει στην έξοδο από την κρίση.

Οι διαπιστώσεις αυτές διατυπώθηκαν στην ημερίδα «Γαστροτουρισμός: τροφή για ανάπτυξη» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο πλαίσιο της 8ης HORECA, έκθεσης που καλύπτει τα ξενοδοχεία και την εστίαση (HOtel - REstaurant - CAfe).

Αυτή την στιγμή η ελληνική γαστρονομία δεν χρησιμοποιείται στοχευμένα ως δέλεαρ για τους τουρίστες. Εάν στηριχθεί και οργανωθεί κατάλληλα, μπορεί να φέρει αύξηση των αφίξεων στην χώρα μας μέσω του θεματικού τουρισμού, κατά μισό εκατομμύριο τουρίστες ετησίως, όπως εκτιμάται.

Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 0,5% και δημιουργία 50.000 νέων θέσεων εργασίας, αφενός στην εστίαση και αφετέρου στην αύξηση των εξαγωγών επωνύμων ελληνικών προϊόντων.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018