Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Ο ιστορικός ελληνικός φούρνος «Πνύκα» άνοιξε και στη Βιέννη και ξετρελαίνει ήδη τους Αυστριακούς

banner roots

Ο ιστορικός ελληνικός φούρνος «Πνύκα» άνοιξε και στη Βιέννη και ξετρελαίνει ήδη τους Αυστριακούς
12.03.2013 | 16:03

Ο ιστορικός ελληνικός φούρνος «Πνύκα» άνοιξε και στη Βιέννη και ξετρελαίνει ήδη τους Αυστριακούς

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Καλά Νέα

Ο φούρνος που με τις σχεδόν μυθικές γεύσεις και αρώματα που εδώ και δεκαετίες γοητεύει τους Αθηναίους σε Σύνταγμα, Παγκράτι και Εξάρχεια, άνοιξε κατάστημα και στη Βιέννη, στην πόλη που φημίζεται για τις μαγικές δημιουργίες από ζύμη και ήδη προσελκύει πλήθος αγοραστών.

 Την καλή είδηση με όλο το ρεπορτάζ διαβάσαμε στη Metropolis , σύμφωνα με το οποίο οι Αυστριακοί έχουν δείξει ήδη ιδιαίτερη αδυναμία στις περίφημες ελληνικές πίτες αλλα και τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες (το μαγαζί άνοιξε τον Νοέμβριο στην Landsgrongasse 1-3, 1010 Wien).

Μιλώντας με τον Χρήστο Ξανθάκη ο Γιώργος Κότσαρης, γιος του ιδρυτή της Πνύκας Δημήτρη, αναφέρει το ιστορικό της επέκτασης στην Αυστρία: «Είχαμε πάει με τον πατέρα μου στην Αυστρία το 2006, για να αγοράσουμε τον πετρόμυλο που παράγει το αλεύρι μας. Και όπως πήγαμε, ρίξαμε μια ματιά και στην τοπική αγορά. Οι Αυστριακοί ούτως ή άλλως γνωρίζουν και αγαπούν και το ελαιόλαδο και τη φέτα και έχουν καλή σχέση με την Ελλάδα. Το ελληνικό στοιχείο ήταν πάντοτε έντονο στη Βιέννη, ξέρουν την κουλτούρα μας και τον πολιτισμό μας και δεν έχουν επηρεαστεί από την αρνητική δημοσιότητα των τελευταίων ετών».

Αποκαλύπτει μάλιστα πως τους προτάθηκε να γράψουν το όνομα του ζαχαροπλαστείου στα λατινικά αλλά αρνήθηκαν. Έτσι, η ελληνικότατη και συμβολική λέξη Πνύκα κυριαρχεί στον δρόμο της Βιέννης όπου στεγάζεται ο ελληνικός φούρνος.


Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το