Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Ελληνική πρωτιά στην πανευρωπαϊκή εμπορική έκθεση

afoi poriazi

Ελληνική πρωτιά στην πανευρωπαϊκή εμπορική έκθεση
19.03.2013 | 20:42

Ελληνική πρωτιά στην πανευρωπαϊκή εμπορική έκθεση

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Καλά Νέα

Την πρώτη της επιτυχία στην ιστορία τού θεσμού σημείωσε ελληνική ομάδα μαθητών - «επιχειρηματιών», η οποία συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή εμπορική έκθεση, που διοργάνωσε ο διεθνής οργανισμός Junior Achievement Europe (JA- YE), στη Ρίγα της Λετονίας, με τη συμμετοχή 450 μαθητών γυμνασίων και λυκείων από 30 χώρες τής Ευρώπης και της Αφρικής.

Οι επιχειρηματικές ιδέες, που παρουσιάστηκαν στην έκθεση, συνδύαζαν με καινοτόμο τρόπο την τεχνολογία και την οικολογία.

Ύστερα από την πανελλαδική πρωτιά στην εμπορική έκθεση, που διοργάνωσε το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/Junior Achievement Greece, η Ελληνική Μαθητική Εταιρεία Ε.Τ.Ε.Κ., (Εταιρεία Έξυπνης Κατανάλωσης), κατέκτησε την πανευρωπαϊκή διάκριση Social Responsible Business Award, με την εφαρμογή για smartphones «Μy Pharmacy», που ειδοποιεί τον κάτοχο για την επικείμενη λήξη των φαρμάκων του, και του προτείνει ένα δίκτυο διάθεσής τους, μέσω μη κερδοσκοπικών οργανισμών, νοσοκομείων κλπ. Οι μαθητές διακρίθηκαν για την κοινωνική ευαισθησία, με την οποία προσεγγίζουν το ευαίσθητο και σύγχρονο θέμα της διάθεσης των φαρμάκων, ιδιαίτερα σε αυτή την τόσο δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τον τόπο μας και όχι μόνο.

Το βραβείο τής καλύτερης εταιρείας κατέκτησε η μαθητική εταιρεία Big Bang Enterprise από την Πορτογαλία, με την εφαρμογή Virtual Bag, που επιτρέπει στους χρήστες να βρουν το περιεχόμενο της σχολικής τσάντας σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με το πάτημα ενός κουμπιού.

H πανευρωπαϊκή εμπορική έκθεση (JA-YE Europe Trade Fair), διοργανώνεται σε ετήσια βάση και αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος Company Programme (εικονική επιχείρηση), που υλοποιείται σε παραπάνω από 100 χώρες. Το πρόγραμμα έχει αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως βέλτιστη πρακτική στην επιχειρηματική εκπαίδευση και εκπαιδεύει τους μαθητές στο πώς να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα μέσα από μια βιωματική μαθησιακή διαδικασία με την υποστήριξη εθελοντών, μέσα από την πραγματική αγορά εργασίας.

Πηγή:ΑΠΕ

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018