Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Πετρούνιας: «Χρυσός» στη Μελβούρνη, δάκρυσε στον εθνικό ύμνο

banner roots

Πετρούνιας: «Χρυσός» στη Μελβούρνη, δάκρυσε στον εθνικό ύμνο
22.02.2020 | 13:27

Πετρούνιας: «Χρυσός» στη Μελβούρνη, δάκρυσε στον εθνικό ύμνο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Καλά Νέα

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πραγματοποίησε στη Μελβούρνη ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης με 15.066 βαθμούς κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και είναι σε τροχιά πρόκρισης στο μεγάλο γεγονός της χρονιάς!

Ο χρυσός μας αθλητής δεν μπόρεσε μετά να κρύψει τη συγκίνησή του.  Κατά την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας ο Ολυμπιονίκης μας δάκρυσε!

Ο Πετρούνιας θέλει πλέον άλλα δυο χρυσά μετάλλια σε Μπακού (12-15/3) και στη Ντόχα (18-21/3) και βαθμολογία μεγαλύτερη από το 15.217 για να είναι στο Τόκιο 2020.

Συνεχίζει να κυνηγάει το Κινέζο Λιου Γιανγκ ο οποίος έχει ήδη 3 χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά δεν ήταν στην Αυστραλία λόγω του κορωνοϊού.

Ο Κινέζος έχει ήδη 90 βαθμούς (3 χρυσά) και είναι 4ος ο Πετρούνιας με 55 αφού έχει ένα χρυσό στη Μελβούρνη και ένα ασημένιο στο Κότμπους.

Είναι η 12η συνεχή χρονιά που ο Λευτέρης Πετρούνιας κερδίζει μετάλλιο σε διεθνή διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών.

H τελική κατάταξη:
1.Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.066
2.Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (Ιράν) 14.500
3.Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος) 14.200
4.Κιου Τσουνγκ (Χονγκ Κονγκ) 14.066
5.Κόρτνεϊ Τάλοχ (Μ. Βρετανία) 13.766
6.Ρικ Γιάκομπς (Ολλανδία) 13.266
7.Ντέβι Ντάισον (Νέα Ζηλανδία) 13.166
8.Χαμζά Γιλμάζ (Τουρκία) 12.700

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Λευτέρη Πετρούνια για το χρυσό μετάλλιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος συνεχάρη τον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου στους Κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης και του ευχήθηκε την κατάκτηση της κορυφής στο Τόκιο.

Ειδικότερα στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει: «Οι ευχές όλων μας σε συνοδεύουν για την κατάκτηση της κορυφής στο Τόκιο. Ήδη όμως, και ανεξάρτητα από αυτό τον στόχο, είσαι στην κορυφή της εκτίμησης και της αγάπης κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, και όχι μόνο. Θερμά συγχαρητήρια».

Γεννηματά: «Για άλλη μια φορά πρώτος»

Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε στον Λευτέρη Πετρούνια και η Φώφη Γεννηματά. «Για άλλη μια φορά τόσο ψηλά. Για άλλη μια φορά πρώτος. Συγχαρητήρια. Μας κάνεις περήφανους», έγραψε στην ανάρτησή της στο Facebook.

 

Πηγή: protothema.gr, gazzetta.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel