Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Στα 12 πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα του κόσμου η Σαντορίνη

banner roots

Στα 12 πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα του κόσμου η Σαντορίνη
11.08.2013 | 13:36

Στα 12 πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα του κόσμου η Σαντορίνη

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Καλά Νέα

Στα 12 ομορφότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου συγκαταλέγει το CNN την περίφημη δύση του ήλιου στην Οία της Σαντορίνης, όπου χιλιάδες τουριστών, εγχώριων και ξένων, σπεύδουν κάθε χρόνο για να τη θαυμάσουν και να τη φωτογραφίσουν.

Οπως σημειώνει το δίκτυο, το ηλιοβασίλεμα είναι η ώρα εκείνη της ημέρας που έχει εμπνεύσει ζωγράφους, μουσικούς, φωτογράφους και όσους φτιάχνουν καρτ-ποστάλ. Έτσι, αποφάσισε να επιλέξει τα 12 καλύτερα:

1. U Bein Bridge, Μάντελεϊ (Μιανμάρ)
Η ξύλινη γέφυρα U Bein ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του πρώην δημάρχου U Bein, έχει μήκος 1,2 χιλιόμετρα και περνά πάνω από τη λίμνη Taungthaman

2. Maasai Mara National Reserve (Κένυα)
Κατά τη δύση του ηλίου, η σαβάνα μοιάζει να έχει βαφτεί κόκκινη... Η καλύτερη στιγμή για να το επισκεφτεί κανείς είναι από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο, όταν οι ζεβρες, οι γαζέλες Thomson και άλλα άγρια ζώα μεταναστεύουν στο Mara από το Serengeti.

3. Uluru and Kata Tjuta (Αυστραλία)
Το θολωτό Uluru υψώνεται στα 348 μέτρα πάνω από την έρημο, εκτείνεται στα 5 χιλιόμετρα από κάτω της και έχει περίμετρο 9,4 χιλιόμετρα. Είναι μία σειρά 36 ποικιλόσχημων βράχων και αποτελεί περιοχή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Οταν πέφτει ο ήλιος ο βράχος Uluru μοιάζει σαν να αλλάζει χρώματα.

4. Aci Trezza, Κατάνια (Ιταλία)
Το ψαροχώρι στην ανατολική ακτή της Σικελίας είναι το σημείο όπου ο Τζιοβάνι Βέργκα έγραψε το 1881 το μυθιστόρημα «I Malavoglia» («Το σπίτι με τη μουσμουλιά»). Το νησί των Κυκλώπων, που σύμφωνα με το μύθο πρόκειται για τους τρεις βράχους που πέταξυ στον Οδυσσέα ο Πολύφημος, αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Κατά το ηλιοβασίλεμα η Μεσόγειος αποκτά χρυσές ανταύγειες...

5. Grand Canyon, Αριζόνα (ΗΠΑ)
Κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι συρρέουν στο 445 χιλιομέτρων μήκους και κλίμακας 29 χιλιομέτρων Grand Canyon, προκειμένου να θαυμάσουν από εκεί το ηλιοβασίλεμα. Το Hopi Point, όπου μπορεί να δει κανείς τα στρώματα των βράχων είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να το φωτογραφίσει κανείς τις αποχρώσεις του ηλιακού φωτός.

6. Ντουμπάι, (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)
Δεν υπάρχει πιο μαγευτική εμπειρία από ένα ηλιοβασίλεμα στην έρημο και πάνω σε μία καμήλα στο Ντουμπάι. Οι αμμόλοφοι και ο μαγευτικός ορίζοντας του Ντουμπάι δημιουργούν ένα κλασικό αραβικό ηλιοβασίλεμα.

7. West Lake, Χανγκζού (Κίνα)
Η λίμνη χαρίζει στον επισκέπτη ένα εξαιρτετικό σκηνικό κατά το ηλιοβασίλεμα, με την παγόδα Λέιφενγκ να φωτίζεται από τις τελευταίες ακτίνες του ήλιου. Η παγόδα έγινε διάσημη από το θρύλο της Μαντάμ White Snake, η οποία λέγεται ότι φυλακίστηκε εκεί για πολλές δεκαετίες.

8. Guanshan (Ταϊβάν)
Πρόκειται για ένα όρος 152 μέτρων ύψους μέσα στο Εθνικό Πάρκο Κέντινγκ και προσφέρει μία από τις καλύτερες θέες, όπου μπορεί κανείς να δει την χερσόνησο Hengchun, έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς στα νότια του νησιού.

9. Οία, Σαντορίνη (Ελλάδα)
Πασίγνωστος προορισμός για ηλιοβασίλεμα η μικρή πόλη της Οίας, χτισμένη πάνω σε λόφο. Ο πορρώδης ηφαιστειακός βράχος και τα σπιτάκια σε άσπρο και μπλε χρώμα, με φόντο το κρυστάλλινο Αιγαίο συνθέτει ένα απο τα πιο φωτογραφημένα τοπία στον κόσμο.

Οι επισκέπτες συρρέουν σε εστιατόρια, καφετέριες και γωνιές της Οίας το απόγευμα περιμένοντας με ανυπομονησία το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

10. Phnom Bakheng (Καμπότζη)
Γνωστό για το λεγόμενο «ηλιοβασίλεμα στο λόφο», το Phnom Bakheng είναι ένα δημοφιλές μέρος για να δει κανείς το ηλιοβασίλεμα της Καμπότζης.

Ο ινδουιστικός ναός που χτίστηκε στα τέλη του 9ου αιώνα, βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, προσφέροντας μία καταπληκτική θέα στο Angkor Wat. Αν κάποιος κάνει βόλτα με ελέφαντα, γλιτώνει το περπάτημα, ενώ όσο πιο νωρίς φτάσει τόσο καλύτερη θέση θα εξασφαλίσει για το θέαμα.

11. Maui (Χαβάη)
Κάθε σημείο κατά μήκος της ακτής προσφέρεται για φωτογραφία κατά το δειλινό, αλλά η μακριά παραλία με τη λευκή άμμο και τα μεγάλα κύματα της Pu'u Ola'i κάνει τους λάτρεις των ηλιοβασιλεμάτων να έρχονται στο Makena State Park στο Maui.

12. Rapa Nui (Χιλή)
Περίπου 3.700 χιλιόμετρα από την χιλιανή ακτή στον Ειρηνικό, τα αινιγματικά πέτρινα αγάλματα του πολιτισμού του Rapa Nui παρακολουθούν με τον αρχαίο στωικισμό (πλάτη γυρισμένη στη θάλασσα) τη δύση του ηλίου.

Αν και τα moai, όπως ονομάζονται τα αγάλματα, δεν υπήρχαν εκεί εξαρχής - τοποθετήθηκαν μεταξύ του 1400 μ.Χ. Και 1600 μ.Χ. - κάνουν τελικά το ηλιοβασίλεμα μία αξέχαστη εμπειρία. Είναι ένα κομμάτι της επίσκεψης κάποιου στο νησί που σίγουρα δε θα ξεχάσει ποτέ.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το