Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Ένας Λημνιός μεταξύ των φοιτητών του Παν. Κρήτης που ετοιμάζουν βρώσιμο εμβόλιο κατά της Covid-19

banner roots

Ένας Λημνιός μεταξύ των φοιτητών του Παν. Κρήτης που ετοιμάζουν βρώσιμο εμβόλιο κατά της Covid-19
13.07.2021 | 19:48

Ένας Λημνιός μεταξύ των φοιτητών του Παν. Κρήτης που ετοιμάζουν βρώσιμο εμβόλιο κατά της Covid-19

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Καλά Νέα

Ένα σημαντικό εγχείρημα βρίσκεται στα σκαριά για τους φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου όπλου για τη μάχη κατά της πανδημίας της Covid-19.

Η ομάδα iGem συμμετέχει σε παγκόσμιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας, ο οποίος την πρώτη φορά διοργανώθηκε από το MIT, με πρότζεκτ τη δημιουργία ενός εμβολίου που θα καταναλώνεται από το στόμα και θα συμβάλλει στην προστασία κατά του κορωνοϊού.

Ο Παναγιώτης Σαρρής, επίκουρος καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, επίτιμος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Exeter και ένας εκ των επιστημονικά υπεύθυνων του πρότζεκτ, μίλησε στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου στον FM 100, και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι η πρώτη φορά που επιστημονική ομάδα ασχολείται με τη δημιουργία βρώσιμου εμβολίου ενάντια σε ασθένεια του αναπνευστικού. Αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που δύναται να φέρει σε σχέση με τα συμβατικά εμβόλια και εξήγησε τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που τα εμβόλια δεν φτάσουν σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Παράλληλα, παρότρυνε τους κατοίκους της Λήμνου να μη διστάζουν να εμβολιαστούν απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι το εμβόλιο δεν είναι ασφαλές επειδή είναι καινούργιο.

Ακούστε όσα είπε:

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και ένας εκ των φοιτητών της ομάδας, ο Σωτήρης Μαρίνος ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Λήμνο. Είναι γιος της Μαρίας Γλυνάτση και του Δημήτρη Μαρίνου και ανιψιός του γνωστού οφθαλμίατρου Μικέ Γλυνάτση που ανέδειξε την οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου της Λήμνου.

Ο Σωτήρης Μαρίνος περιέγραψε πώς θα είναι το βρώσιμο εμβόλιο που κατασκευάζεται και εξήγησε ποιο θα είναι το επόμενο στάδιο εάν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους είναι θετικά. Τέλος, σχολίασε και την συνωμοσιολογία που έχει καλλιεργηθεί γύρω από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Ακούστε όσα είπε:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το