Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Το ελληνικό τρακτέρ που «οργώνει» τη θάλασσα (video)

banner roots

Το ελληνικό τρακτέρ που «οργώνει» τη θάλασσα (video)
13.03.2022 | 11:06

Το ελληνικό τρακτέρ που «οργώνει» τη θάλασσα (video)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Καλά Νέα

Το μοναδικό αμφίβιο τρακτέρ του κόσμου κατασκευάστηκε στην Ελλάδα και διέσχισε το Νότιο Ευβοϊκό κόλπο.

Το σλόγκαν της εταιρείας μεταποίησης γεωργικών μηχανημάτων με έδρα τον Αυλώνα είναι “Να οργώσουμε τις θάλασσες” και τι καλύτερη διαφήμιση από το να μετατρέψουν ένα τρακτέρ που θα μπορεί να “κινείται” και στη θάλασσα.

Greek sea tractor 2
 

Στη θέση των τακουνάτων τροχών τοποθετήθηκαν μεταλλικές δεξαμενές που το διατηρούν στην επιφάνεια της θάλασσας και στο πίσω μέρος τοποθετήθηκε ένας επιπλέον άξονας μετάδοσης που δίνει κίνηση σε μια προπέλα. Η διάρκεια της μετατροπής είναι μόλις δέκα λεπτά, χωρίς αυτό να σημείναι ότι δεν μπορεί να κινηθεί σε μαλακό τερέν με τις δεξαμενές.

 

Greek sea tractor 4

Για να επιβεβαιώσει τον λόγο ύπαρξης του, το μοναδικό αμφίβιο τρακτέρ στον κόσμο έπρεπε να βρέξει τους “τροχούς” του. Βουτώντας στην παραλία Ωρωπού κατάφερε να φτάσει στην Ερέτρια σε λιγότερο από μισή ώρα, με την μέγιστη ταχύτητα που μπόρεσε να αναπτύξει να είναι τα 10 μίλια.

Greek sea tractor 5
 

Το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία και το πρώτο αμφίβιο τρακτέρ είναι γεγονός, δίνοντας σάρκα και οστά στο μότο της εταιρείας. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ δεν σταματάει όμως εδώ, καθώς υπάρχουν σχέδια και για τουριστική εκμετάλλευσή του.

Πηγή: carandmotor.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το