Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Στις 21 εξυπνότερες πόλεις του κόσμου το Ηράκλειο
achilladelis
Στις 21 εξυπνότερες πόλεις του κόσμου το Ηράκλειο
24.10.2012 | 13:45

Στις 21 εξυπνότερες πόλεις του κόσμου το Ηράκλειο

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Καλά Νέα

 Για δεύτερη  συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου κατάφερε να συμπεριληφθεί  στο κατάλογο με τις  21 πιο έξυπνες (ψηφιακά) πόλεις του κόσμου αποσπώντας άλλη μια διεθνή διάκριση με βάση την αξιολόγηση του Οργανισμού Intelligent Community Forum (ICF) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Φέτος, πέντε (5) ευρωπαϊκές πόλεις απολαμβάνουν την διάκριση αυτή ενώ απ’ αυτές, ΜΟΝΟ το Ηράκλειο και η Oulu της Φινλανδίας εμφανίζονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.  Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που ήταν στην περσινή λίστα όπως η Βαρκελώνη και η Φρανκφούρτη δεν βρίσκονται στην φετινή κατάταξη.

Ο κύριος λόγος που το Ηράκλειο κατάφερε να διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας δύσκολης εποχής για τη χώρα μας είναι:
-  Το πλήθος των ποιοτικών  ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες

-  Οι υποδομές ευρυζωνικότητας

-  Η ύπαρξη ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων

Πέρα από αυτούς τους βασικούς άξονες, η αξιολόγηση βασίζεται και σε ένα διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο.  Το θέμα φέτος εξετάζει την σχέση μεταξύ της καινοτομίας και απασχόλησης.

Θα ακολουθήσει δεύτερο στάδιο αξιολόγησης μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 στο οποίο από τις 21 πόλεις θα επιλεχθούν οι 7 «εξυπνότερες από αυτές, και τον Ιούνιο του 2013 θα επιλεχθεί η «εξυπνότερη» πόλη του κόσμου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

«Δημιουργώντας νέες υποδομές και παρέχοντας εξελιγμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες, ο Δήμος Ηρακλείου αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα νέα συστήματα  πληροφοριών και επικοινωνιών», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

Τόσο ο Δήμαρχος  όσο και οι  Αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Αεράκης και Αγγελική  Σχοιναράκη  με αφορμή την νέα επιτυχία του Ηρακλείου τόνισαν ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η προσφορά νέων υπηρεσιών αλλά και η πιο στενή συνεργασία με φορείς και ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΙΤΕ σε   θέματα νέων τεχνολογιών.

Επίσης ο κ. Κουράκης ευχαρίστησε το Πολιτικό προσωπικό και το Στελεχιακό δυναμικό του  τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου το οποίο εργάζεται  μεθοδικά και συντονισμένα εντατικά  ώστε να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Πηγή: cna.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018