Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Οι Θρακιώτικοι «Κίκονες» το 1ο σε πωλήσεις οινοποιείο σε αμερικανικό φεστιβάλ

the roots web banners 06

Οι Θρακιώτικοι «Κίκονες» το 1ο σε πωλήσεις οινοποιείο σε αμερικανικό φεστιβάλ
16.06.2014 | 18:45

Οι Θρακιώτικοι «Κίκονες» το 1ο σε πωλήσεις οινοποιείο σε αμερικανικό φεστιβάλ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Καλά Νέα

Τα κρασιά του οινοποιείου Κίκονες Θράκης ταξίδεψαν στο Γουίλμικτον του Ντέλαγουερ και συμμετείχαν στο MidAtlantic Wine+Food Festival (MAWFF). Στο φετινό φεστιβάλ συμμετείχαν 20 οινοποιοί και 60 chefs από όλο το κόσμο. Οι «Κίκονες» έλαβαν μέρος με 3 από τα κρασιά τους και αναδείχτηκαν το 1ο σε πωλήσεις οινοποιείο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Οι «Κίκονες» είναι το 1ο οινοποιείο του νομού Ροδόπης και λειτουργεί από το 2004, διαθέτοντας οίνους ερυθρούς (4), λευκούς (2) και ροζέ (1). Τα τελευταία χρόνια τα κρασιά «Κίκονες» έχουν βραβευτεί πολλάκις σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασίου (Decanter World Wine Awards, China Wine & Spirits Awards, Indy International Wine Competition).
Είναι το οινοποιείο που επαίρεται ότι συνεχίζει τεχνικές διαλογής και παραγωγής αντίστοιχες με αυτές που χρησιμοποιούνταν στις αρχαίες Ελληνικές ποικιλίες.

Το όνομα του Domaine Kikones προέρχεται από το ομώνυμο θρακικό φύλο που κατοικούσε δυτικά του Έβρου ήδη από τα χρόνια του Τρωικού πολέμου και δημιούργησε στη περιοχή τους πρώτους αμπελώνες της. Μεταξύ των αγορών στις οποίες εξάγεται το ελληνικό κρασί είναι οι ΗΠΑ, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Κύπρος και η Πολωνία.

 

Πηγή: KomotiniPress.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το