Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Απάντηση Μαρινάκη στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Λήμνου

the roots web banners 06

Απάντηση Μαρινάκη στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Λήμνου
30.10.2014 | 10:15

Απάντηση Μαρινάκη στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Λήμνου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Απάντηση έδωσε χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ο Fm 100, ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, αναφορικά με την καταγγελία στην οποία προχώρησε η παράταξη "Η Λήμνος Διεκδικεί" με επικεφαλής τον Δημήτρη Μπουλώτη.

Ο κ. Μαρινάκης απαντώντας στον απο ραδιοφώνου χαρακτηρισμό περί απειρίας της νέας δημοτικής αρχής, απάντησε χαρακτηριστικά: "Ευτυχώς που η προηγούμενη έμπειρη δημοτική αρχή προέβλεψε για την τρέχουσα χρονιά την χρηματική αναγκαιότητα του έργου της σύνδεσης του αγωγού με τα φρεάτια στο βιολογικό της Ν. Κούταλης...Γι αυτό βρεθήκαμε εμείς σήμερα εδώ που βρεθήκαμε". Και στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Μαρινάκης συνέχισε: "Όταν στην αρχή του χρόνου η προηγούμενη δημοτική αρχή προχώρησε στην 1η αναμόρφωση, ενέταξε 800 χιλιάδες ευρώ σε εργάκια, χωρίς να μεριμνήσει για την εξέλιξη αυτού του σημαντικού έργου".

Απαντώντας τέλος, στον τρόπο που επέλεξε να ακολουθήσει η δημοτική αρχή προκειμένου να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι, χρησιμοποιώντας τις πιστώσεις από έργα των τοπικών κοινοτήτων Λιβαδοχωρίου, Κοντιά και Τσιμανδρίων και βγάζοντας εκτός προγραμματισμού τα αντίστοιχα έργα, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι δεν πρόκειται για κατάργηση των συγκεκριμένων έργων. "Πρόκειται για έργα, που δεν έχουν καν τεχνικές περιγραφές. Αυτή τη στιγμή αναμορφώνουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα και ως προτεραιότητα θέτουμε το έργο του βιολογικού της Ν. Κούταλης. Τα έργα των τριών κοινοτήτων δεν καταργούνται και θα επιστρέψουν" κατέλειξε ο κ. Μαρινάκης.

Θυμίζουμε τη χθεσινή ανακοίνωση - καταγγελία της δημοτικής παράταξης "Η Λήμνος Διεκδικεί":

"Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Οκτωβρίου 2014 τέθηκαν διάφορα θέματα, τα περισσότερα από τα οποία η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας "Η Λήμνος Διεκδικεί" υπερψήφισε και λήφθηκαν ομόφωνες αποφάσεις.

Όμως η Δημοτική Αρχή με μία απαράδεκτη ακόμα και για άπειρους προχειρότητα, ζήτησε και υπερψήφισε την κατάργηση έργων στα χωριά μας για την εξεύρεση πόρων για την αποπεράτωση άλλου έργου.

Λειτούργησε μάλιστα με δύο μέτρα και σταθμά όταν για έργο που αφορούσε όλη την Δημοτική ενότητα Ν. Κούταλης κατάργησε έργα από τρία μόνο χωριά (Κοντιά, Λιβαδοχώρι, Τσιμάνδρια) και μάλιστα χωρίς καμία αναλογικότητα, ενώ για αντίστοιχο έργο στη Μύρινα διέθεσε κεφάλαια που αφορούσαν όλο το Δήμο.

Καταγγέλλουμε την τακτική αυτή, όταν μάλιστα υπήρξε ρεαλιστική αντιπρόταση της παράταξης μας για την εξεύρεση των απαιτουμένων πόρων, με δίκαιο και αναλογικό τρόπο, χωρίς να καταργείται κανένα έργο.

Αυτές δεν είναι απλές διαχειριστικές επιλογές της Δημοτικής Αρχής, αλλά πολιτικές, αν μάλιστα συνδυαστούν με το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει υποβάλλει προσχέδιο του προϋπολογισμού, που θα έλυνε πολλά θέματα.

Επισημαίνουμε επίσης με ιδιαίτερο προβληματισμό την στάση της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που υπερψήφισε την τροποποίηση αυτή".

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το