Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ομιλία του επικεφαλής της Παράταξης «Συμβόλαιο Ζωής με το Αιγαίο» Γιάννη Σπιλάνη σε Πειραιά και Philoxenia
Ομιλία του επικεφαλής της Παράταξης «Συμβόλαιο Ζωής με το Αιγαίο» Γιάννη Σπιλάνη σε Πειραιά και Philoxenia
17.11.2014 | 16:49

Ομιλία του επικεφαλής της Παράταξης «Συμβόλαιο Ζωής με το Αιγαίο» Γιάννη Σπιλάνη σε Πειραιά και Philoxenia

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Στο συνέδριο που οργάνωσε το Σημείο Επαφής του Προγράμματος ESPON, που λειτουργεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στις 10-12 Νοεμβρίου, με θέμα τη Γαλάζια Ανάπτυξη στο συνεδριακό κέντρο του ΟΛ στον Πειραιά, μίλησε ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ με το ΑΙΓΑΙΟ, Γιάννης Σπιλάνης.

Ο Γ. Σπιλάνης μίλησε στην ενότητα «Γαλάζια Ανάπτυξη αρωγός για τη νεανική επιχειρηματικότητα» και παρουσίασε τη στρατηγική ανάπτυξης των ευρωπαικών νησιών που εκπόνησε ως επικεφαλής ερευνητικής ομάδας στο πλαίσιο του προγράμματος ESPON.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι το τρίπτυχο "ποιοτικά, πράσινα και ίσων ευκαιριών νησιά", που αποτελεί τη βάση της στρατηγικής αυτής, δίνει μια νέα δυνατότητα ευκαιριών δημιουργικής απασχόλησης νέων ατόμων σε θέσεις που απαιτούν προσόντα και ενσωματώνουν υψηλή προστιθέμενη αξία δημιουργώντας ανταγωνιστικές δραστηριότητες. Υπογράμμισε ότι πρέπει επιτέλους να "ξεκολλήσουμε" από στρατηγικές του παρελθόντος που έφεραν τη χώρα σε χρεοκοπία.

Τη Παρασκευή 14 Νοεμβρίου ο Γ.Σπιλάνης μίλησε στο διεθνές συνέδριο τουρισμού που διοργάνωσε το Γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της έκθεσης «Φιλοξένια» με θέμα «Ολοκληρωμένος Τουριστικός Σχεδιασμός». Ο Γιάννης Σπιλάνης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενός Τουριστικού Παρατηρητηρίου που θα περιλαμβάνει όλες εκείνες τις πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες, την επισκεψιμότητα και τα αποτελέσματα  του τουρισμού σε έναν προορισμό, γεγονός που θα  επιτρέπει στον διαχειριστή του να εισηγείται επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις πολιτικής στους φορείς λήψης αποφάσεων και σε επιχειρήσεις.

Μετά τη λήξη του συνεδρίου, επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης για να ενημερωθεί για τις πρόσφατες εξελίξεις τόσο στον εγχώριο τουρισμό όσο και στον τουρισμό ανταγωνιστριών χωρών που συμμετείχαν στην εκθεση. Τέλος επισκέφθηκε το Περίπτερο της Περιφέρειας Β.Αιγαίου και είχε συζήτηση με τους εκπροσώπους των διαφόρων νησιών. 

Screenshot 2014-11-17 16 1

Screenshot 2014-11-17 161

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018