Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο δισεκατομμυριούχος που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην κατασκευή πλατφόρμας LNG στο Βόρειο Αιγαίο
Ο δισεκατομμυριούχος που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην κατασκευή πλατφόρμας LNG στο Βόρειο Αιγαίο
17.11.2014 | 19:41

Ο δισεκατομμυριούχος που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην κατασκευή πλατφόρμας LNG στο Βόρειο Αιγαίο

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Επενδυτικό ενδιαφέρον σημειώνεται στον ενεργειακό κλάδο και συγκεκριμένα στον τομέα του LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο). Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Golar LNG ενδιαφέρεται για τη χρηματοδότηση και την κατασκευή της διπλής πλατφόρμας LNG στο Βόρειο Αιγαίο καθώς εκπρόσωποί της, ερχόμενοι στη χώρα μας, είχαν συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας τον περασμένο Απρίλιο. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Golar LNG ενδιαφέρεται για τη χρηματοδότηση και την κατασκευή των πλωτών υποδομών για εκμετάλλευση και διαχείριση του LNG, που μπορούν να υλοποιηθούν στην περιοχή της Καβάλας. 

Η εταιρεία αυτή είναι εξειδικευμένη στον τομέα του LNG και δημιουργήθηκε το 1997 από τη συγχώνευση της Gotaas-Larsen με την Osprey Maritime, σχήμα που κατόπιν πέρασε στον έλεγχο της World Shipholding. Η τελευταία δημιουργήθηκε για λογαριασμό του Τζον Φρέντρικσεν, ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της παγκόσμιας ναυτιλίας. Τα επενδυτικά σχήματα του τελευταίου που ελέγχουν την Golar είναι η Hemen Holding και η Meisha.

Σύμφωνα με το «Forbes», η περιουσία του ανέρχεται στα 11,9 δισ. δολάρια και είναι ο 89ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχοντας αποκτήσει κυπριακή υπηκοότητα. 

Εχει τον μεγαλύτερο στόλο σε τάνκερ παγκοσμίως και διαμένει στο Λονδίνο. Επίσης, σύμφωνα με το Bloomberg, έχει συμπεριληφθεί στους 50 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή. 

H Golar εισήχθη στο χρηματιστήριο του Οσλο τον Ιούλιο του 2001 και στον Νasdaq τον Δεκέμβριο του 2002. Διαθέτει στόλο 13 νεότευκτων πλοίων για μεταφορά LNG.
 
Πηγή: epixirimatias.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018