Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη μάχη της Καλλίπολης από το Σύλλογο «Φίλοι των Anzac από τη Λήμνο»
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη μάχη της Καλλίπολης από το Σύλλογο «Φίλοι των Anzac από τη Λήμνο»
17.11.2014 | 20:09

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη μάχη της Καλλίπολης από το Σύλλογο «Φίλοι των Anzac από τη Λήμνο»

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την εκστρατεία της Καλλίπολης, ο Σύλλογος «Φίλοι των Anzac από τη Λήμνο» διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις, εθελοντικές παρεμβάσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης, αλλά και ενημέρωσης, τόσο του ντόπιου πληθυσμού όσο και της παγκόσμιας κοινότητας.

 
Η παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, θα γίνει στο ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός» (Μιχαλακοπούλου 144, Αθήνα), την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου και ώρα 19.30. Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Εξοχότατος Πρέσβης της Αυστραλίας, κος John Griffin και o Ακαδημαϊκός Καθηγητής της Νεότερης Ιστορίας της Ελλάδας και εξέχον μέλος του Ιδρύματος της Βουλής, κος Ευάνθης Χατζηβασιλείου.
 
Ο πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου, Στέλιος Μάντζαρης δηλώνει: «Θα παρουσιάσουμε τις μελλοντικές μας προσπάθειες ώστε αυτός ο εορτασμός να δώσει στην Λήμνο την δόξα που της αξίζει και να την τοποθετήσει στη θέση και στο στερέωμα που η παγκόσμια ιστορία της αναγνωρίζει. Μαζί δε με την συνεργασία διαφόρων φορέων και πρεσβειών που συνδράμουν στην επιτυχία του σκοπού του Συλλόγου μας, θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί από κοινού, να σηματοδοτήσουμε μια καινούργια αρχή για την Λήμνο».
 
Να θυμίσουμε ότι ο Σύλλογος «Φίλοι των Anzac από την Λήμνο» ( The Lemnos’ Friends of Anzac), δημιουργήθηκε με σκοπό την πλήρη ανάδειξη του ρόλου της Λήμνου, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, και ειδικότερα τη συμμετοχή της στην προετοιμασία και διάρκεια της εκστρατείας της Καλλίπολης το 1915 από τον στρατό της Entente (Γαλλία, Ρωσία, Βρετανική Αυτοκρατορία). Ιδρυτικά μέλη του είναι Λημνιοί και φίλοι της Λήμνου, μέλη της κοινότητας στο νησί αλλά και εκτός νησιού.
  
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018