Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Παραλίγο μοιραία μια βόλτα για ψάρεμα στη Λήμνο | Επιχείρηση από Πυροσβεστική και Λιμεναρχείο

the roots web banners 06

Παραλίγο μοιραία μια βόλτα για ψάρεμα στη Λήμνο | Επιχείρηση από Πυροσβεστική και Λιμεναρχείο
18.11.2014 | 10:47

Παραλίγο μοιραία μια βόλτα για ψάρεμα στη Λήμνο | Επιχείρηση από Πυροσβεστική και Λιμεναρχείο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Σήμερα το πρωί σοβαρό ατύχημα είχε κάτοικος της Λήμνου, υπήκοος Αλβανίας. Οι δύο φίλοι, ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες με σκοπό να φτάσουν στην περιοχή Τηγάνι στον Πλαγίσο Μώλο για να ψαρέψουν.

Κάποια στιγμή όμως και σε ένα επικίνδυνο σημείο στην περιοχή, ο ένας από τους δύο άντρες παραπάτησε, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο γκρεμό από ύψος δέκα μέτρων.Αμέσως, ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο της Λήμνου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού.

Στο σημείο στήθηκε επιχείρηση ανάσυρσης του άτυχου άντρα, τον οποίο τελικά οι άντρες της πυροσβεστικής κατάφεραν να τον απομακρύνουν και να τον μεταφέρουν δένοντας το φορείο με σχοινιά προκειμένου να τον ανασύρουν.Ο κάτοικος της Λήμνου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του νησιού, με έντονους πόνους στα άκρα, ενώ θεωρείται ευτύχημα που επέζησε της πτώσης.

Update 11.10  Διαβάστε το επίσμο Δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λήμνου

Σήμερα 18 Νοεμβρίου και ώρα 07:10 ζητήθηκε από το Λιμεναρχείο Μύρινας η συνδρομή της Υπηρεσίας μας στη διάσωση ατόμου που είχε πέσει σε απόκρημνο σημείο στο ακρωτήριο "Τηγάνι" (θέση Αγία Παρασκευή) της κτηματικής περιφέρειας Τ.Κ. Πλατέως του Δήμου Λήμνου.

Για τη διάσωση κινητοποιήθηκε ειδικό διασωστικό όχημα της Υπηρεσίας μας με πέντε (5) άτομα. Με χρήση κατάλληλου διασωστικού εξοπλισμού (ειδικό φορείο, ορειβατικά σχοινιά, συρματόσχοινο εργάτη οχήματος κ.α) ειδικά εκπαιδευμένοι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μύρινας κατάφεραν να ανασύρουν από τον γκρεμό έναν 30χρονο αλλοδαπό και να τον παραδώσουν στο ΕΚΑΒ για μεταφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου.

Λόγω τον εκτεταμένων βροχοπτώσεων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και της αποσύνθεσης των εδαφών συνέπεια αυτών, η Υπηρεσία μας εφιστά την προσοχή των συμπολιτών μας που κινούνται πλησίον σε απόκρημνα σημεία όπου το παραπάνω φαινόμενο είναι πιο έντονο, ώστε να αποφεύγονται παρόμοια συμβάντα.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το