Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ξεκινά η προετοιμασία του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης | Συγκέντρωση στη Λήμνο παρουσία Μπίστη
Ξεκινά η προετοιμασία του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης | Συγκέντρωση στη Λήμνο παρουσία Μπίστη
21.11.2014 | 16:58

Ξεκινά η προετοιμασία του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης | Συγκέντρωση στη Λήμνο παρουσία Μπίστη

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος
Ξεκινούν οι προετοιμασίες για το Συνέδριο της Δημοκρατικής προοδευτικής Παράταξης με στόχο τη δημιουργία των κλιμακίων ανά εκλογική περιφέρεια (Νομό) της χώρας και την συγκρότηση των Περιφερειακών, Νομαρχιακών, Δημοτικών και Κλαδικών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου.
 
Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο «μέτωπο» ανθρώπων που θα συμβάλλουν στην επιτυχία του εγχειρήματος και στην συμπαράταξη και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της παράταξης. Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο ξενοδοχείο "Διαμαντίδης", το Σάββατο, στις 18:30 για τη δημιουργία Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου στη Λήμνο.
 
Στη συγκέντρωση θα παρευρίσκεται κλιμάκιο της εθνικής οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου και ομιλητής θα είναι ο Νίκος Μπίστης.
 
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Γραμματείας του Οργανωτικού:
 
Στις 1-2/11 συνεδρίασε η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΕΟΕΣ), και αποφασίστηκαν όλα τα συγκεκριμένα «βήματα» για τον πολιτικό διάλογο και την πορεία προς το Συνέδριο, ώστε να αποτελέσει αυτό ένα ΕΘΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.

1.  Κλιμάκια ΕΟΕΣ

Τα κλιμάκια της ΕΟΕΣ έχουν την ευθύνη για την συγκρότηση των περιφερειακών,νομαρχιακών και δημοτικών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου και την διεξαγωγή του προσυνεδριακού διαλόγου στο χώρο ευθύνης τους.

Αποτελούνται από μέλη της ΕΟΕΣ, κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ευρύτερου  κεντροαριστερού χώρου. Τον Οργανωτικό συντονισμό του κλιμακίου έχουν τα μέλη της γραμματείας της ΕΟΕΣ.

Τα κλιμάκια θα επισκεφθούν όλες τις περιοχές της Περιφέρειας ευθύνης τους. Θα συνεννοηθούν με τα μέλη της ΕΟΕΣ στην περιφέρεια, με τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, με εκπροσώπους των μαζικών φορέων, της Αυτοδιοίκησης, των επαγγελματικών οργανώσεων, με τα κινήματα των πολιτών, με ανθρώπους που πιστεύουν στην ανάγκη ενίσχυσης της Δημοκρατικής Παράταξης.

Θα μιλήσουν μαζί τους αναπτύσσοντας τις αποφάσεις που έχουμε λάβει για το Συνέδριο και καλώντας όλους να ενταχθούν στην προσπάθειά μας. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί: όλοι όσοι θέλουν να συμβάλλουν είναι καλοδεχούμενοι  και απαραίτητοι.

Την ευθύνη του συντονισμού τους έχει η Οργανωτική Γραμματεία (Στ. Αγγελούδης, Λ. Κατσικαρέλης, Ν. Μπίστης, Χ. Πρωτόπαπας) και για τα κλιμάκια των «Μαζικών Κινημάτων» η αντίστοιχη Γραμματεία της ΕΟΕΣ (Π. Αθανασόπουλος, Τ. Αντωνίου, Δ. Λιντζέρης, Ν. Σαλαγιάννης).

2.  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

(Α) Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή (ΝΟΕΣ)

I. Σε κάθε εκλογική περιφέρεια της χώρας δημιουργείται Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή (ΝΟΕΣ) για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. Η ευθύνη της συγκρότησής της ανήκει στο αρμόδιο κλιμάκιο της ΕΟΕΣ, μετά από συνεννόηση με την Γραμματεία Οργανωτικού.

II. Η ΝΟΕΣ συγκροτείται από:

 • Τα μέλη της ΕΟΕΣ της Δημοκρατικής Παράταξης, τα οποία διαμένουν στην περιοχή
 • Τα μέλη της Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ της εκλογικής περιφέρειας
 • Στελέχη από αντιπροσωπευτικές οργανώσεις (κοινωνικές, επιστημονικές, αγροτικές, επαγγελματικές), την Αυτοδιοίκηση και τα Κινήματα πολιτών.
 • Στελέχη που μετείχαν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ το 2012 και στο ευρωψηφοδέλτιο του 2014.
 • Πρώην βουλευτές και προβεβλημένα στελέχη.
 • Πολίτες με επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση που θέλουν να συμμετέχουν στην προσπάθειά μας.
 • Τους Γραμματείς των Δημοτικών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια.

Ο αριθμός των μελών δεν είναι περιοριστικός. Είναι ανοιχτή η συμμετοχή σε όσους επιθυμούν να στρατευθούν και να συμβάλλουν.

III. Για τον συντονισμό της λειτουργίας της ΝΟΕΣ συγκροτείται ολιγομελής Γραμματεία της, με την ευθύνη του κλιμακίου της ΕΟΕΣ και μετά από συνεννόηση με τη Γραμματεία Οργανωτικού.

(Β) Περιφερειακή ΟΕΣ (ΠΟΕΣ)

Αποτελείται από τις Γραμματείες της ΝΟΕΣ της περιφέρειας.

Την ευθύνη της λειτουργίας έχει ολιγομελής γραμματεία, με ένα υπεύθυνο από κάθε ΝΟΕΣ (ο οποίος υποδεικνύεται από την Γραμματεία της).

(Γ) Δημοτική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΔΟΕΣ)

Με την ευθύνη του κλιμακίου της ΕΟΕΣ και της ΝΟΕΣ, συγκροτείται σε κάθε Δήμο η Δημοτική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΔΟΕΣ).

Τα κριτήρια συγκρότησης είναι αυτά που ισχύουν για τις ΝΟΕΣ. Στην ΔΟΕΣ συμμετέχει και η συντονιστική επιτροπή της αντίστοιχης Δημοτικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ.

Η ΔΟΕΣ συντονίζεται από ολιγομελή Γραμματεία.

(Δ) ΝΟΕΣ Λεκανοπεδίου

Στο Λεκανοπέδιο Αττικής οι ΝΟΕΣ θα δημιουργηθούν, έτσι ώστε να αντιστοιχούν στις εξής «περιφέρειες» :

Α’ Αθήνας, Νότια Αθήνα (Β1), Δυτ. Αθήνα (Β3) , Βορ. Αθήνα (Β2), Α ´και Β ´Πειραιά, Βόρεια Αττική, Δυτική Αττική, Ανατολική Αττική.

Τα κλιμάκια του λεκανοπεδίου θα λειτουργήσουν όπως ακριβώς και αυτά στις Περιφέρειες.

(Ε) ΟΕΣ με μέλη από τα Μαζικά Κινήματα

Με την ευθύνη της Γραμματείας Μαζικών Κινημάτων και των αντίστοιχων κλιμακίων, συγκροτούνται στο Λεκανοπέδιο και τη Θεσσαλονίκη, Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου με μέλη που προέρχονται από συνδικαλιστικές Οργανώσεις Εργαζομένων, Επαγγελματικές Οργανώσεις, Οργανώσεις Επιστημόνων  και αντιπροσωπευτικές οργανώσεις άλλων Μαζικών Κινημάτων (ανάπηροι, οικολόγοι κ.α.)

3.  ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

I. Μητρώο

Θα αποτελείται από όσους συμμετέχουν στις διαδικασίες (ολομέλειες, ανάδειξη συνέδρων).

II. Χρόνος Συνεδρίου

Τελευταίο 10ήμερο του Ιανουαρίου 2015

III. Ανάδειξη συνέδρων

Θα γίνει με διαδικασία που θα αποφασίσει η Συντονιστική Επιτροπή της ΕΟΕΣ, όμως με τρόπο δημοκρατικό, ανοιχτό και γνήσιο, μακρυά από λογική σύγκρουσης μηχανισμών.

Θα υπάρχουν προβλέψεις (με δεδομένο ότι πρόκειται για συμπαράταξη και όχι για ενιαίο κόμμα) για να εκφραστούν στο συνέδριο και όλες οι κινήσεις και τα  πρόσωπα, που συγκροτούν τη Δημοκρατική Παράταξη.

IV. Περιεχόμενο Συνεδρίου

Το Συνέδριο θα αποτελεί ένα Εθνικό Πολιτικό Γεγονός, θα προσθέσει στη πολιτική ζωή της χώρας.

Θα συζητήσει την Διακήρυξη και τις Πολιτικές Θέσεις (τις οποίες επεξεργάζεται η αντίστοιχη επιτροπή)

Θα αποφασίσει τον Κανονισμό Λειτουργίας της Παράταξης και θα αναδείξει την Συντονιστική της Επιτροπή.

Μετά το Συνέδριο- και με βάση τον κανονισμό λειτουργίας- θα συγκροτηθούν οι Περιφερειακές, Νομαρχιακές, Δημοτικές και Κλαδικές Επιτροπές της Παράταξης.

Φυσικά αν υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις θα υπάρξουν και οι αναγκαίες προσαρμογές στο Συνέδριο.

4.  ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

 • Μέσα στην εβδομάδα θα ορισθούν και τα κλιμάκια ανά Νομό.
 • Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου τα κλιμάκια έχουν συγκροτήσει τις ΝΟΕΣ και τις ΔΟΕΣ της περιοχής ευθύνης τους.
 • Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να συνεδριάσουν οι ολομέλειες των ΝΟΕΣ και ΔΟΕΣ σε όλη την χώρα. Θα συζητηθούν και τα σχέδια εισηγήσεων της Επιτροπής Διακήρυξης/Προγράμματος.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Μέχρι τις 20.12 ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις, με ομιλητές στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

 • Ανάδειξη Συνέδρων
 • Διεξαγωγή Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης.
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018