Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συνεχίζεται η διαδικασία απογραφής σημείων υδροληψίας και χορήγησης αδειών χρήσης νερού στο Δήμο Λήμνου

the roots web banners 06

Συνεχίζεται η διαδικασία απογραφής σημείων υδροληψίας και χορήγησης αδειών χρήσης νερού στο Δήμο Λήμνου
25.11.2014 | 16:43

Συνεχίζεται η διαδικασία απογραφής σημείων υδροληψίας και χορήγησης αδειών χρήσης νερού στο Δήμο Λήμνου

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ) για γεωτρήσεις, πηγάδια, πηγές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λήμνου, οι αιτήσεις γίνονται στο αρμόδιο Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου ή στα κατά τόπους γραφεία των Δημοτικών Ενοτήτων έως 31/12/2014 χωρίς την επιβολή προστίμου.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας,  δηλαδή από 1-1-2015 και μετά,  οι αιτήσεις εγγραφής του σημείου υδροληψίας στο ΕΜΣΥ, θα γίνονται με την επιβολή του προβλεπόμενου προστίμου.

Όσοι υπέβαλαν ή πρόκειται να υποβάλουν αίτηση στο Δήμο για εγγραφή  Σημείου Υδροληψίας (πηγής ή πηγαδιού ή γεώτρησης) στο ΕΜΣΥ και δηλώνουν αυτά ως ενεργά,  δηλαδή τα χρησιμοποιούν συνεχώς ή τα χρησιμοποιούν περιοδικά ή πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουν, πρέπει να καταθέσουν αίτηση στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας – Π.Ε. Λήμνου (στο πρώην Επαρχείο) για να τους χορηγηθεί άδεια χρήσης νερού.

Διευκρινίζεται ότι,  όλες οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στον Δήμο από την 1η Φεβρουαρίου 2014 και μετά, αφορούν μόνο στην εγγραφή του Υδροληπτικού σημείου στο ΕΜΣΥ και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν αίτηση για έκδοση άδειας χρήσης νερού.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το