Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συνάντηση Μαρινάκη με τον Καναδό Πρέσβη στην Ελλάδα

banner roots

Συνάντηση Μαρινάκη με τον Καναδό Πρέσβη στην Ελλάδα
20.01.2015 | 16:29

Συνάντηση Μαρινάκη με τον Καναδό Πρέσβη στην Ελλάδα

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, κ. Robert Peck, δέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Λήμνου, κ. Δημήτρης Μαρινάκης. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο κ. Δημήτρης Ματζάρης, μέλος του συλλόγου «Φίλοι των Anzac από τη Λήμνο» και της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μάχη της Καλλίπολης που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Απρίλιο στη Λήμνο.

Όπως ενημέρωσε ο Πρέσβης, η καναδική κυβέρνηση θα αφιερώσει μία πλάκα στη μνήμη των δύο νοσοκόμων από τον Καναδά που ετάφησαν στο Συμμαχικό Κοιμητήριο του Πορτιανού. Τα αποκαλυπτήρια της πλάκας, η οποία θα τοποθετηθεί εντός του Κοιμητηρίου, θα γίνουν σε ειδική εκδήλωση που θα προγραμματιστεί εντός των ημερών των εκδηλώσεων του Απριλίου.

Ο κ. Peck επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τουριστική προβολή της Λήμνου, στο πλαίσιο της οποίας, όπως είπε, σχεδιάζεται η δημιουργία μίας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, που θα προωθεί τη Λήμνο ως προορισμό. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας υδατοδρομίων, ως μέσου διασύνδεσης των νησιών μεταξύ τους αλλά και με άλλες περιοχές, καθώς επίσης και την ανάγκη άρσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών, προκειμένου να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Λήμνου  καθώς και σε τρέχοντα θέματα που απασχολούν το Δήμο, ευχαρίστησε τον Πρέσβη για το ενδιαφέρον του και τον διαβεβαίωσε ότι από πλευράς της δημοτικής αρχής θα γίνει κάθε απαραίτητη ενέργεια για την επίτευξη μίας καλής συνεργασίας.

presvis kanada

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel