Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Ζητούνται … Ενεργοί και Καινοτόμοι για να πλαισιώσουν το Περιφερειακό Επιστημονικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας».
achilladelis
«Ζητούνται … Ενεργοί και Καινοτόμοι για να πλαισιώσουν το Περιφερειακό Επιστημονικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας».
02.02.2015 | 13:37

«Ζητούνται … Ενεργοί και Καινοτόμοι για να πλαισιώσουν το Περιφερειακό Επιστημονικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας».

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Προκήρυξη υποβολής υποψηφιοτήτων για τον ορισμό τους στο 7 μελές Περιφερειακό Επιστημονικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας που συστήθηκε με τον πρόσφατο νόμο περί Έρευνας, φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της η Περιφέρεια Β. Αιγαίου.

Την προκήρυξη αυτή, επισημαίνει με επιστολή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ με το ΑΙΓΑΙΟ και Αναπληρωτής Καθηγητής, Γιάννης Σπιλάνης, μέσα από επιστολή που κονιοποιήθηκε στα Μ.Μ.Ε της Περιφέρειας με τίτλο «Ζητούνται ... Ενεργοί και Καινοτόμοι για να πλαισιώσουν το Περιφερειακό Επιστημονικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας».

Ο κ. Σπιλάνης επισημαίνει στην επιστολή:

«Το Συμβούλιο που αποτελείται από 3 πανεπιστημιακούς -ερευνητές και άλλα 4 μέλη με ειδικά προσόντα έχει ως άμεσο στόχο την έγκριση και παρακολούθηση εκτέλεσης του περιφερειακού προγράμματος Καινοτομίας του ΠΕΠ και γενικότερα τη συμβολή της προώθησης της καινοτομίας στη Περιφέρεια και τη χώρα.

Άλλες περιφέρειες όπως η Κρήτη είχαν συστήσει άτυπα συμβούλια εδώ και 3 χρόνια, αλλά για τη προηγούμενη περιφερειακή αρχή του κ .Γιακαλή αυτά ήταν ψιλά γράμματα ("οι καθηγητάδες με τα λαπτόπια" συνήθιζε να λέει). Επομένως πρέπει να ξεκινήσει σχεδόν από το μηδέν και πρέπει να έχει σωστή στελέχωση με ανθρώπους που έχουν γνώση, άποψη και κυρίως διάθεση για δουλειά.

Οι θεματικοί τομείς για τη καινοτομία στη ΠΒΑ με βάση τη μελέτη που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αφορά τους παρακάτω τομείς: αγροτοδιατροφικά, τουρισμός, περιβάλλον και κλιματική αλλαγή, πολιτισμός, κοινωνική οικονομία, επικοινωνίες

Επειδή η πρόσκληση είναι ανοιχτή μέχρι τη Παρασκευή και δεν γνωρίζω τι κινήσεις κάνει η Περιφέρεια για να προσελκύσει υποψηφιότητες και προς ποιά κατεύθυνση, θεωρώ ότι με βάση τη σημασία που δίνουμε ως παράταξη ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ με το ΑΙΓΑΙΟ στη καινοτομία ως βάση στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας στα νησιά, είναι κρίσιμο η πληροφορία αυτή να φτάσει σε όλους τους κατοίκους των νησιών, ώστε να την μάθουν όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν είτε σήμερα συμμετέχοντας στο όργανο, είτε αύριο πλαισιώνοντας τις εργασίες του.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε ο καθένας σας στο νησί του να σκεφτεί ποιός θα μπορούσε να βοηθήσει σ' αυτή τη προσπάθεια Θα αναφέρω ενδεικτικά κάποια ονόματα για να βοηθήσω τη σκέψη σας:

Μανδάλας Γ (Χίος - Ενωση Μαστιχοπαραγωγών), Κεφάλας Δ (Χίος, Κρασί-Αριούσιος), Μπάλας Β (Χίος, Εναλλακτικός Τουρισμός, Περιβάλλον), Κτίστου Μ (Σάμος, Πολιτιστικό Ίδρυμα Δημητρίου), Παντελεημονίτης Δ (Λέσβος, Μυλέλια), Αφιανές Ν.(Ικαρία, κρασι), Καρίμαλης Γ (Ικαρία, αγροτουρισμός), Τζωρτζής Μ (Λέσβος, Λάδι), Χρυσάϕης Μ.(Λήμνος, τυροκομικά), Χατζηγεωργίου Π (Λήμνος, κρασί)..... .

Φαντάζομαι υπάρχουν και άλλοι, ίσως και καλύτεροι, ας με συγχωρήσετε. Επίσης δεν γνωρίζω ποιοί από όσους ανέφερα καλύπτουν τα τυπικά προσόντα. Όλοι πάντως θα είναι χρήσιμοι στη προσπάθεια αυτή που θα έχει ως κορμό το μοναδικό ερευνητικό ίδρυμα του Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018