Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στάση αναμονής για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τηρεί η γερμανική Fraport
achilladelis
Στάση αναμονής για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τηρεί η γερμανική Fraport
02.02.2015 | 18:43

Στάση αναμονής για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τηρεί η γερμανική Fraport

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στάση αναμονής τηρεί η Fraport σχετικά με τον διαγωνισμό για τη διαχείριση και εκμετάλλευση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας. Ως γνωστόν, η γερμανική Fraport, με τον όμιλο Κοπελούζου, αναδείχτηκαν ανάδοχοι του σχετικού διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, προσφέροντας 1,23 δις. (εφάπαξ τίμημα) + 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα για περίοδο 40 ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DW, με τίτλο «Η γερμανική οικονομία δεν φοβάται τον Αλ. Τσίπρα», αυτή που πλήττεται άμεσα από τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι η Fraport.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «μόλις πριν από δύο μήνες η γερμανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων γνωστοποίησε ότι θα αναλάβει τη διαχείριση 14 ελληνικών αερολιμένων έναντι 1,2 δις ευρώ και για μία περίοδο 40 ετών.

Η συμφωνία επρόκειτο να κλείσει μέχρι το προσεχές φθινόπωρο. Η Fraport κρατά προς το παρόν στάση αναμονής και εμφανίζεται αισιόδοξη.

‘‘Είμαστε πεπεισμένοι ότι και η νέα ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να επεκτείνει, αυτήν την τόσο σημαντική για τη χώρα, τουριστική υποδομή’’, δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας».

Πάντως, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Μεταφορών, ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης επισήμανε ότι «υπάρχει μια  δεύτερη περιοχή, στην οποία η κυβέρνηση δεν θα δώσει συνέχεια. 

Αφορά πιθανότατα, πάντα μέσα σε  θεσμικούς κανόνες και το διεθνές θεσμικό πλαίσιο, σε θέματα, όπως ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων ή κάποια από τα άλλα θέματα, τα οποία θα δούμε υπό διαφορετικό πνεύμα», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του διαγωνισμού.  

Υπενθυμίζεται ότι στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που επρόκειτο να αποκρατικοποιηθούν, περιλαβάνεται και αυτό της Λήμνου.

Πηγή: metaforespress.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018